Bitcoin HaberleriManşet
Trend

Square, 4.700 Bitcoin satın aldı! BTC fiyatı arttı

Sponsorlu İçerik

Square, yeni bir yatırım stratejisinin parçası olarak 50 milyon dolar değerinde 4.700 Bitcoin (BTC) satın aldı.

Jack Dorsey liderliğindeki ödeme şirketi Square, rezerv varlık olarak kripto para birimine odaklanan yeni bir yatırım stratejisinde 50 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıkladı. Square yaptığı açıklamada, Bitcoin’in bir “ekonomik güçlendirme aracı” olduğuna inandığını açıkladı. Square, Bitcoin’in her türden insan için ekonomik büyüme aracı olmak üzere “şirketin amacı” ile uyumlu olduğunu söyledi.

Böylelikle Square, MicroStrategy’nin izinden gidiyor. MicroStrategy, birkaç hafta önce Bitcoin’in birincil rezerv varlığı haline geldiğini duyurdu. Sonuç olarak, 425 milyon dolara eşdeğer yaklaşık 38.250 BTC satın aldı. Duyuru sırasında MicroStrategy, satın almanın dolar enflasyonuna karşı korunma stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti.

Square’in CFO’su Amrita Ahuja yaptığı açıklamada:

”Bitcoin’in gelecekte daha yaygın bir para birimi olma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Benimsenme arttıkça, disiplinli bir şekilde öğrenme ve katılma niyetindeyiz. Daha kapsayıcı bir geleceğe dayalı ürünler geliştiren bir şirket için bu yatırım, o yolculuğun bir adımıdır.”

Kripto para topluluğunda haberler oldukça olumlu karşılandı. Morgan Creek Digital kurucu ortağı Anthony Pompliano, piyasanın Bitcoin’in kurumsal olarak benimsenme dalgasının başlangıcında olabileceğini belirtti. Ve merkez bankalarının kripto para birimini rezerv varlık olarak benimseyen bir sonraki kurum olacağını tahmin etti.

Pompliano, Square’nin satın alımıyla ilgili en önemli gerçeğin, şirketin Bitcoin satın alma sürecinin belgelerini kamuoyuna sunması olduğunu söyledi. Çünkü, diğerleri benzer stratejileri düşünüyor. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor haberi memnuniyetle karşıladı ve Square’in CEO’sunu tebrik etti.

Bitcoin fiyatı yükselişe geçti!

Bitcoin fiyatı haberlere neredeyse anında tepki gösterdi ve 300 dolar arttı. Bitcoin fiyatı, son 24 saatte %2.66 arttı. BTC, haberimizin yayına girdiği sırada 10.914 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin analisti Josh Rager, Square tarafından yapılan satın alma ile BTC’nin fiyatındaki artış arasında doğrudan bir bağlantı kurdu ve CEO’suna teşekkür etti. Öte yandan bir topluluk üyesi, Square’in hisse fiyatının da duyurudan bu yana güçlü bir yükseliş eğilimi gösterdiğine dikkat çekti.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu