Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Zermatt, Yerel Vergi Ödemeleri İçin Bitcoin’i Kabul Etti

Sponsorlu İçerik

İsviçre‘nin Zermatt belediyesi bugün Bitcoin‘i yerel vergiler ve resmi işlemler için bir ödeme aracı olarak kabul ettiğini açıkladı.

Zermatt, Matterhorn dağının dibinde (İsviçre Alpleri’nin bir parçası olan) güzel ve temiz İsviçre kasabası olarak tüm dünyadaki kayakçılar tarafından biliniyor. Yaklaşık 5.800 nüfuslu Valais kantonunun Almanca konuşan bölümünde Visp bölgesinde bir belediyedir. Turist sezonunda kasabanın nüfusu normalin birkaç katına çıkmaktadır.

Zug kasabasında (İsviçre’nin Kripto Vadisi olarak da bilinir) bulunan ve 2013’ten beri kripto para finansal hizmetlere öncülük eden Bitcoin Suisse, bir basın açıklamasıyla, Zermatt’ın Bitcoin Suisse’nin yardımıyla, BTC’i bir ödeme şekli olarak kabul eden ikinci İsviçre belediyesi haline geldiğini bildirdi. Bitcoin’i kabul eden ilk belediye, Zug kantonunun başkenti olan Zug kasabasıdır.

Bitcoin Suisse tarafından sağlanan satış noktası Zermatt belediye binasına kuruldu, böylece yerel makamlardan alınan hizmetlerin ücretleri Bitcoin ile artık ödenebiliyor.

Ayrıca, Zermatt’taki vergi mükellefleri Bitcoin aracılığıyla vergilerini toplumsal düzeyde ödeyebilecekler. Bunu yapmak için, önce bir kripto para ödeme çözümü için Zermatt Vergi Dairesine başvurmaları gerekiyor, bundan sonra bir e-posta bağlantısı aracılığıyla çevrimiçi ödeme portalına erişebilir ve Bitcoin’leri doğrudan kendi kripto para cüzdanlarından aktarabilirler. Bitcoin Suisse BTC’yi İsviçre Frangı‘na (CHF) dönüştürür ve CHF tutarını belediyenin banka hesabına gönderebilirler.

Bitcoin Suisse kripto para ödemeleri başkanı Armin Schmid:

”Bitcoin’i bir ödeme aracı olarak kabul ederek, Zermatt kendisini bir kez daha öncüler arasında buluyor ve büyüyen kripto para ekosistemini destekliyor.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu