Blockchain Haberleri

İlaç devi Bayer, VeChain ile ortaklık kurdu

Sponsorlu İçerik

İlaç devi Bayer, Blockchain şirketi VeChain ile ortaklık kurdu. VeChain, Csecure adlı klinik çalışmalar için bir izlenebilirlik çözümü geliştirecek.

Geçen yıl, ilaç devi Bayer, G4A Çin Başlangıç İşbirliği adlı bir program başlattı. Önceden seçilmiş adayları seçme ve değerlendirme sürecinden sonra Bayer, o programdan çıkan ortaklığı duyurdu. İlaç şirketi, Blockchain şirketi VeChain ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

G4A program lideri Ding Songen, işbirliği ve Bayer‘in neden VeChain‘i seçtiğiyle ilgili ayrıntıları açıkladı. Songen, ilaç sektöründe bir girişimin ortak olarak seçilmesi için özel değerlendirmeler yapılması gerektiğini açıkladı. Öncelik hastaların sağlığı ve bu nedenle seçilen partnerin VeChain‘in sahip olduğu gibi olgun bir teknolojiye sahip olması gerekiyordu.

Songen ayrıca, VeChain ekibinin yeteneklerini, girişimin finansal durumunu ve değerini kullandığı teknoloji ile birlikte değerlendirdiklerini söyledi. İkincisi, Bayer‘in üstesinden gelmek istediği zorluklarla uyumlu olmak zorundaydı. Bu durumda VeChain ve Bayer, Csecure adında bir Blockchain tabanlı platform geliştirecek.

Platform, klinik çalışmalarda ilaç tedariki yönetimini geliştirmek için kullanılacak. Ayrıca, bu çalışmaların şeffaflığını, izlenebilirliğini ve etkinliğini artırmayı da amaçlayacak. Bayer, VeChain tarafından sağlanan Blockchain teknolojisinin izlenebilirliğinin ve güvenliğinin bu görevi gerçekleştirmek için gereken talepleri karşıladığını belirledi.

Csecure, klinik deneme tedarik zinciri hakkında veri toplamak için Blockchain teknolojisini kullanacak. Bu bilgiler şifrelenecek, güvence altına alınacak ve klinik çalışmalarda ilaç tedariki için kullanılacak. Bu şekilde klinik çalışmaların katılımcılarına uygulanan arz, hırsızlık ve dozların kötüye kullanımı izlenebilecek.

VeChain, son günlerde tıbba önemli bir katkı daha yaptı. VeChain Vakfı, Covid-19 salgını için veri kayıtları RT-PCR (gerçek zamanlı polimeraz zincir reaksiyonu) ve antikor testleri (hızlı test) için bir arşivleme çözümü sağlayan HCert olarak bilinen bir uygulama geliştirdi. Uygulama, coronavirüs pandemisiyle mücadele için VeChainThor Blockchain‘ini kullanacak.

Diğer Blockchain haberleri için enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu