Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin “ay” moduna mı geçti?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin şu anda 11.000 dolarlık direnç seviyesini bir kez daha test ederken, BTC’nin temelleri güçleniyor ve yakında büyük bir yükselişe işaret ediyor. Mevcut fiyat hareketinin ana faktörü, muhtemelen kurumsal benimsemedeki artış. Özellikle de dün Square‘nin 4.700 Bitcoin satın alması.

Bununla birlikte, daha büyük bir yükseliş sinyali olan Tether (USDT) arzının 2020’de artması analist Filbfilb tarafından işaret edildi. Analiste göre, 2020’de Tether (USDT)’in 10.9 milyar dolarlık artışı, yatırımcıların BTC almaya hazırlanırken sermayelerini stabilcoin’de depoladıklarını gösteriyor. Ayrıca, USDT artışı tarihsel olarak Bitcoin fiyatı yükselmeden önce geldiğini belirtti. Ve Tether, yalnızca geçen ay içinde muazzam bir büyüme gösterdi.

Ayrıca, Bitcoin fiyatında artışa işaret eden başka göstergeler olduğuna dikkat çekti. Bunlar;

  • Adres sayısındaki artış
  • Hash rate’in tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkması
  • Halving etkisi
  • Borsalardaki azalan Bitcoin miktarı

Analist, Bitcoin konusunda temkinli bir şekilde yükselişe geçtiğini ve direnç seviyelerinin düşeceğine inandığını belirtti. Bu nedenle, muhtemelen önümüzdeki hafta güçlü bir hareket ve Bitcoin için 11.500 dolarlık bir hedef bekliyor.

Kurumsal benimsemenin Bitcoin fiyatı üzerindeki etkisi

Öte yandan, analist Willy Woo, Bitcoin fiyatı için eşit derecede yükseliş ölçümlerini paylaştı. Analist, kariyerinde Bitcoin analisti olarak ilk kez zincir üstü ölçümlerin “ay modunda” olduğunu söyledi. Woo, piyasanın henüz tepki vermediğini ancak bunun 2021’de olmasını beklediğini belirtti. Analist, piyasanın mevcut durumunun sadece 2016’da olduğu gibi fırsat sunduğunu vurguladı.

Woo ayrıca, spot piyasa için borsalardaki Bitcoin fonlarının azaldığını, bunun “büyük yükselişi gösteren” makro gösterge olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Square ve MicroStrategy’nin Bitcoin alımlarının “buzdağının görünen yüzü” olduğuna inanıyor.

Analistlerin tahminleri, Bloomberg Intelligence Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone tarafından hazırlanan en son raporla örtüşüyor. Rapora göre, Bitcoin muhtemelen 2020’nin sonunda 14.000 dolara ulaşacak. Buna ek olarak McGlone, kripto para biriminin altının dijital versiyonu olarak konumunu sağlamlaştırmaya devam edeceğini, böylece volatilitesini kaybedeceğini ve fiyatını daha yavaş bir şekilde artıracağını belirtti.

Bloomberg stratejisti, Bitcoin’in iki ana gösterge nedeniyle güçlü kalacağını tahmin etti.

  • Artan benimseme
  • Azalan arz

Bu nedenle, McGlone’a göre Bitcoin fiyatının 2025’te 100.000 dolara çıkması mümkün görünüyor.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu