Ethereum HaberleriKripto Para Analizleri

On-chain analizi: ETH’da short işlemleri artıyor

Sponsorlu İçerik

Kripto piyasalarındaki düşüşler telafi edilemiyor. Piyasanın iki numarası olan kripto para birimi Ethereum (ETH) büyük bir düzeltmeye aşamasında. Geçen haftaki düşüşlerin ardından ETH fiyatı 2.000 dolar seviyelerinde seyrediyor.

On-chain veri sağlayıcısı Santiment, Ethereum (ETH) için bir sonraki fiyat hareketinin ne olabileceğine dair bazı verileri ortaya koydu. Kurum, 8 saatlik bir grafikte, Ethereum için 2.000$’da oluşan büyük short işlemlerinin olduğunu kaydetti.

Ancak Santiment, bu tarz aksiyonların genellikle bir short sıkıştırma ile bittiğini ifade ediyor. Eğer bu senaryo gerçekleşirse, Ethereum fiyatında bir geri yükseliş görebiliriz.

Fiyata etki etmesi muhtemel başka bir faktör de ETH’ların borsa arzı. Santiment’a göre:

Son bir yıldır borsalarda arzda güzel bir düşüş görülürken, 1 Mayıs 2022’de insanlar pozisyonlarından çıkmak için acele ettikçe borsa arzlarında büyük bir artış görüldü, bu da fiyatın kendisine açıkça yansıdı.

Bu nedenle, borsalardaki ETH arzındaki herhangi bir artış, ek bir düşüşü tetikleyecektir. Bu da yatırımcıların panik halinde olduğunu ve tamamen ellerindeki Ethereumları çıkartmak istediklerini gösterecek.

Ethereum için bazı olumlu veriler

Santiment, Ethereum için 90 günlük MVRV (Piyasa-Değer-Gerçekleşen-Değer) oranına dikkat çekiyor. MVRV’nin “sahiplerin orta vadeli kar/zararını ölçtüğünü, tarihsel olarak iyi bir R/R ile yerel bir dip geliştirildiğini gören fırsat bölgesine neredeyse girdiğimizi gösterdiğini” belirtiyor.

Öte yandan küresel makro gelişmeler, kripto piyasasının ivmesini belirlemede büyük rol oynamaya devam edecek. Enflasyon devam ederken, ABD hisse senedi piyasası ve S&P 500, FED’in agresif faiz oranlarını artıracağı korkusuyla zayıflık belirtileri gösteriyor. Aynı zamanda, ABD’nin resesyona girmesiyle ilgili endişeler de piyasaya hakim.

Not: Yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Kripto para analizleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Analizleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu