Ethereum Haberleri

SEC Başkanından, Ethereum Merge sonrası staking açıklaması

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, dün gerçekleşen Ethereum Merge geçişinin ardından kripto para birimlerinin menkul kıymet olup olmadığı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para birimi tarihinde üçünü en büyük olarak kaydedilen Merge geçişi hakkında konuştu. Gensler, Senato toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, staking mekanizmasına sahip projelerin menkul kıymet testi olarak bilinen Howey’den geçebileceğini söyledi. Genellikle mahkemeler tarafından kullanılan testin, yatırımcıların üçüncü tarafların çalışmalarından bir getiri elde etmeyi beklemeyip beklemediklerini dikkate aldığı biliniyor.

Açıklamasında herhangi bir kripto para biriminden bahsetmediğini belirten Gensler, “Token’lar açısından Staking Howey testi, yatırım yapan insanların başkalarının çalışmalarına bağlı olarak kar beklediklerinin bir diğer göstergesi” ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere Ethereum PoS geçişinde yatırımcılar getiri elde etmek için coin’lerini belli bir süre kilitlemelerine olanak sağlıyor.

Kripto para borsalarının müşterilerine stake hizmetleri sunmasını kredi vermeye benzettiğini söyleyen Gensler, daha önce pek çok kez kredi ürünleri sunan şirketlerin SEC’ kayıtlı olmaları gerektiğini ifade etmişti.

Kriptolar için ekstra inceleme sinyali geldi

Gary Gensler açıklamasının devamında, hisseli kripto para birimlerinin federal menkul kıymetler düzenlemelerine tabi olabileceğini ve Ethereum’un PoS geçişinin ardından gözetim yanlısı bir duruşu tekrarladığını söyledi.

ABD medyasından Wall Street Journal haberine göre, SEC Başkanı Gensler, varlıkları bir araya getiren yeni token’lar üreten, hisse kanıtı (PoS) blok zincirlerinin, kriptoları SEC kapsamına sokabilecek yatırı sözleşmesi benzeri nitelikler üstlendiğini söyledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu