Ethereum Haberleri

Binance hack’inde yeni gelişme: 45 milyon $’lık ETH taşındı

Sponsorlu İçerik

7 Ekim tarihinde siber saldırıya maruz kalan kripto para borsası Binance’in akıllı zincir ağı Binance Smart Chain (BSC), 100-110 milyar dolar arasında bir kayıp yaşadığını bildirmişti. Yeni ortaya çıkan gelişmede BNB köprüsünde yaşanan saldırının ardından istismarla bağlantılı bir adresin 45 milyon dolarlık Ethereum’un yeni bir adrese taşıdığı tespit edildi.

Cuma günü Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından doğrulanan istismarda yaşanan kaybın 100 milyon dolar olduğu bildirilmişti. Ancak, Binance geliştiricileri sorunu çözmeye çalışırken hacker onlardan bir kaç adım ilerde gözüküyordu.

Blockchain güvenlik şirketi Peck Shield, siber saldırı ile bağlantılı blockchain adresleri hakkında farklı bir güncelleme paylaştı. Veriler, saldırının yaşandığı günün başka bir adrese yaklaşık olarak 45 milyon dolar değerinde 33.772 ETH’nin taşındığını ortaya koydu. Etherscan’daki işlemi kontrol eden Peck Shield’in raporunu doğrulandı. Kötü niyetli bilgisayar korsanının tüm fonları mümkün olan en kısa sürede hesabına taşımak istediği öne sürüldü.

BNB Chain bağlantısı kullanılmıştı

Bilgisayar korsanının 6 Ekim tarihinde zincirler arası köprü olan BSC’yi etkilemek için BNBChain bağlantısını kullandığı kaydedildi.

Olanların ardından Binance, bir süre para yatırma ve çekme işlemlerini durdurmuş ancak bir sorun olmadığını söyleyerek kısa süre içinde tekrar çalıştırmaya başlamıştı. Bu bilgiyi haberimizde vermiştik. Bu istismar, kötü niyetli aktörün 2 milyon BNB veya yaklaşık 566 milyon dolar çekmesine izin verdi.

BNBChain ekibi, blok zincirindeki zincir içi faaliyetleri duraklatmak için istismarı keşfettikten sonra doğrulayıcılarla konuştu. Ekibin hızlı hareketiyle fonları 100 milyon dolar ile sınırlayabildiler.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu