Bitcoin HaberleriNedir? Nasıl? Neden?

Wall Street bankaları Bitcoin destekli krediler üzerine çalışıyor

Sponsorlu İçerik

Goldman Sachs da dahil olmak üzere birçok üst düzey ABD bankasının, kurumlara kredi sağlamak için Bitcoin‘i teminat olarak kullanmayı araştırdığı bildiriliyor.

İsmi gizli olan üç kişinin bir haber ajansına verdiği demece göre, plana göre, katılan bankalar kripto para spot piyasalarına girmeyecekler, ancak ağırlıklı olarak vadeli işlemler ve diğer sentetik kripto teklifleri gibi ürünlere odaklanacaklar.

Kaynaklara göre, gerekli hazırlıklar 3 veya 6 ay içinde yapılıp duyurular gelebilir.

Kaynaklardan biri, “Tahmini yarım düzine büyük bankayla [bitcoin destekli krediler] hakkında konuştuk. Bazıları önümüzdeki üç ila altı ay kategorisinde, bazıları için ise daha ileride. İlginç olan, bu bankalardan bazılarının kredi vermek için kendi bilançolarını kullanacak olması.” dedi.

Temel olarak plan, menkul kıymetlerin satışı yoluyla paranın ödünç alındığı ve bunları daha sonra üçüncü taraf bir aracı aracılığıyla geri satın aldığı üçlü repo tipi anlaşmalardan bir yaprak ödünç almayı amaçlıyor.

Goldman Sachs, Bitcoin destekli nakit krediler sunma planlarını açıklamış olan Silvergate ve Signature gibi diğer kredi kuruluşlarına katılmayı hedefliyor.

Coinbase saklama hizmetleri sunabilir

Saklama hizmetlerinin sağlanması konusunda, kripto borsası Coinbase ve Fidelity Digital Assets, saklama hizmetleri sağlama planını desteklemek için olası seçenekler olarak ortaya çıktı.

Ek olarak kaynaklar, Bitcoin teminat ürünlerinin gerçekleştirilmesinin gelecekte daha entegre dijital varlık ana aracılık hizmetleri için zemin hazırlayacağını belirtiyor. Ayrıca, daha düşük seviyeli bankaların da Bitcoin’i teminat olarak kullanmak için başvurularda bulunacaklarını düşündükleri bildiriliyor.

Kayda değer bir nokta, Bitcoin’in teminat olarak kullanılmasına Donald Trump yönetimi altında iken bu konuya yumuşak bakıldığı. Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC) başkanı Brian Brooks’un ilk kripto para biriminin nakit ve bankalara eşit olabileceğini belirtmişti.

Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri kripto para birimi düzenleyicilerinin tavırları, planın yakında gerçekleştirilmesini zorlaştırabilir.

Wall Street nedir?

Wall Street, New York’un dar caddelerinden biridir. Broadway ile East River arasındadır. Dünyanın bir numaralı finans merkezidir. Wall Street’in simgelediği finans merkezindeki kurumlardan birçoğunun binaları, çok uzun olmayan bu caddede veya yakın noktalardadır. Bunlar arasında New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE), bankalar, Amerikan Menkul Kıymetler Borsası, ticaret borsaları, stock broker firmaları ve bazı büyük şirketlerin işyerleri sayılabilir.

Avrupa’dan gelen Hollandalı göçmenlerin kurduğu New York City’nin eski adı, New Amsterdam’dır. Hollanda, batı Hindistan kumpanyası adına Kuzey Amerika ile Meksika Körfezi adalarının yönetimiyle görevlendirilen Peter Stuyvesant, 1652’de İngilizlerin saldırısına karşı New Amsterdam’da bir duvar* inşa ettirmiştir. Duvarın 1699’da yıkılmasından sonra açılan sokağa Wall Street adı verilmiştir.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu