Bitcoin HaberleriNedir? Nasıl? Neden?

Warren Buffet: Tüm Bitcoinler 25 dolara satılsa, almam

Sponsorlu İçerik

Dünyaca ünlü Bitcoin karşıtı milyarder Warren Buffet, dünyadaki tüm BTC’leri 25 dolara bile satın almayacağını söyledi.

Cumartesi günü Berkshire Hathaway Yıllık Hissedar toplantısında konuşan ünlü Amerikalı milyarder yatırımcı Warren Buffett, Bitcoin’in bir takım eksiklikleri olduğunu ve kripto para birimlerinde herhangi bir değer görmediğini belirtti.

Berkshire Hathaway CEO’su, fiyatı yükselse de yükselmese de Bitcoin’in değerli veya somut bir şey üretmediğine inanıyor. Ona göre, kripto para birimi pasif bir varlık ve yatırımcılar, fiyatının uzun vadede artacağını umarak satın alıp ellerinde tutuyorlar.

“Önümüzdeki yıl mı, 5 mi, yoksa 10 yıl sonra mı yükselir bilmiyorum. Ama emin olduğum tek şey, kripto paraların hiçbir şey üretmediği”.

BTC’yi diğer seçeneklerle karşılaştıran Buffett, Bitcoin’in gıda ve kira üreten tarım arazileri ve apartmanlar gibi üretken bir varlık olmadığını söyledi. Sonuç olarak, dünyadaki tüm bitcoinler kendisine 25 dolara teklif edilse bile bu alana yatırım yapmayı düşünmüuor..

“Bana dünyadaki tüm Bitcoin’e sahip olduğunu söyleseydin ve bana 25 dolara teklif etseydin, onu almazdım çünkü onunla ne yapardım? Onu öyle ya da böyle sana geri satmak zorunda kalacağım. Hiçbir şey yapmayacak.”

Buffett: Bitcoin’in içinde sihir var

Bir zamanlar Bitcoin’i “fare zehiri karesi” olarak tanımlayan Hathaway CEO’su, kripto para biriminin içinde bir tür sihir olduğuna ve insanların her zaman birçok şeye bel bağladığına inanıyor.

Bir şeyin varlık olarak görülmesi için birisine değer sunması gerekiyor, ancak Bitcoin bunu yapmıyor.

Buffett ayrıca, ülkelerin herhangi bir sanal para biriminin kendi paralarının yerini almasına izin vermeyeceğinden, Bitcoin’in ABD’de bir nakit aracı haline gelemeyeceğini de kaydetti.

Kripto topluluğundan gelen yanıtlar

Her zaman olduğu gibi, Warren Buffett’in Bitcoin’e yönelik eleştirisi, önde gelen kripto yatırımcılarının ve meraklılarının dikkatini çekti.

Meksikalı milyarder işadamı ve kurumsal holdingin kurucusu Grupo Salinas, Buffett’ın açıkça anlamadığı bir konu hakkında konuşmasını görmenin üzücü olduğunu söyledi.

Kripto veri sağlayıcısı Digital Assets Data’nın kurucusu Mike Alfred, uzun zamandır Warren Buffett’in değer yöneliminin hayranı olduğunu söyledi. 2007’de Berkshire’a yatırım yaptığını, ancak milyarderin en son Bitcoin demeçlerini dinledikten sonra, şirketin toplumsal değişime açık olmayan bir CEO ile daha iyi performans göstermeyeceği için hisselerini azaltacağını belirtti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu