Ethereum Haberleri

Buterin, Bellatrix güncellemesinden önce uyarıda bulundu

Sponsorlu İçerik

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Merge yükseltmesinin ilk adımı olan Bellatrix güncellemesinden önce kullanıcılarda uyarıda bulundu.

Merakla beklenen Ethereum “Merge” yükseltmesine günler kala ilk adım olan Bellatrix güncellemesi Beacon zincirinde gerçekleşecek son güncelleme. Bugün TSİ ile 14.34’te gerçekleşecek olan güncellemenin ardından 13-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Paris güncellemesiyle Merge tamamlanmış olacak.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, node operatörlerine bugün gerçekleşecek Bellatrix yükseltmesinden önce müşterilerine güncelleme uyarısında bulunarak dikkatli olun dedi.

“Birleşmenin hala 13-15 Eylül tarihlerinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bugün olan şey, zinciri birleştirme için *hazırlayan Bellatrix sert çatalıdır. Güncellediğinizden emin olun!”

Ethereum işlemcisi, blok zincirleri ve akıllı sözleşmelerdeki blokların okunmasını sağlayan yazılım olarak biliniyor. Düğüm adı verilen istemci yazılımın bir parçası ve önce ETH istemci uygulamasını indirmek gerekiyor. Düğüm, kullanılan programlama diline ve kod tabanına göre değişen farklı Ethereum istemci yazılımı tarafından çalıştırılabiliyor. Bugün Beacon Chain’de gerçekleşecek Bellatrix yükseltmesi, PoS zincirini mevcut yürütme katmanıyla birleştirir ve Birleştirmede öncesi son anahtar güncellemesi olacak.

Baş geliştirici Beiko’da uyardı

Bellatrix yükseltmesinden önce tüm düğüm operatörlerinin %73,5’i merge için hazırdı. Düğüm operatörlerinin %26,5’i henüz istemcilerini güncellemedi. Ethereum vakfı, güncellenmemiş bir istemcinin çatal öncesi blok zinciriyle senkronize olacağı konusunda uyardı.

Buterin dışında Etheruem baş geliştiricisi Tim Beiko’da son aşamadaki anahtar yükseltmesinden önce kullanıcılara güncelleme yapma hatırlatmasında bulundu:

“Bellatrix yükseltmesi yakında henüz güncelleme yapmadıysanız, düğümü yükseltmek için son şansınız.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu