Ethereum Haberleri

Charles Hoskinson: Ethereum Merge hiçbir şeyi değiştirmedi

Sponsorlu İçerik

Merakla beklenen Ethereum Merge’ün tamamlanmasının ardından, Cardano (ADA) kurucusu Charles Hoskinson, Twitter üzerinden yaptığı bir yorumda, Ethereum Merge’ün performans, işletme maliyeti ve likidite açısından hiçbir şeyi değiştirmediğini söyledi.

Yıllardır beklenen Ethereum PoS geçişi bugün sorunsuz olarak tamamlandı. Vitalik Buterin, Merge’ün Ethereum için bir dönüm noktası olduğunu ve tamamlanmasına yardımcı olan herkes bugün kendileriyle gurur duyması gerektiğini söylemesinin ardından Cardano kurucusundan yepyeni bir yorum geldi.

Geçmişte yaptığı “Ethereum 2.0 muhtemelen 2024’te gerçekleşecek” ifadelerini hatırlatan bir Twitter kullanıcısına yanıt veren ADA kurucusu,  ETH 2.0’ın nihai ürüne atıfta bulunduğunu ve Merge’ün oraya ulaşmak için sadece bir adım olduğunu söyledi. Çıkış hedefinin hala 2024 olduğunu da ekledi.

“Performans, maliyet ve likidite açısından hiçbir şey değişmedi”

Hoskinson, amacına ulaşmak için Birleştirmenin Ethereum’un “performansını, işletme maliyetini veya likiditesini” iyileştirmeyeceğini de sözlerine ekledi:

“Eth 2.0, Şangay çatalını gerektirir, bu da gelecek yıl için kendi sürüm takvimine göre minimumdur. Tahminim hala hedefte. Performans, işletme maliyeti veya likidite açısından hiçbir şeyin değişmediğini anlıyor musunuz?”

PoS hala ateş hattında

PoS, işlemleri doğrulamak ve ağın güvenliğini sağlamak için madenciler yerine doğrulayıcılara dayanır. Ethereum’da doğrulayıcı olmak için şu anki gereksinim, bugünün fiyatına göre yaklaşık 51.200 dolar yani 32 ETH olarak kaydedildi. Bu da çok yüksek bir sermaye harcamasına işaret ediyor.

Eleştirmenler, yalnızca uygun şekilde finanse edilen kuruluşların doğrulayıcı olarak hareket edebileceğini savunurken, PoS’a geçişin, Ethereum ağını daha merkezi hale getireceğini açıklıyor.

Merge geçişinin tamamlanmasıyla, Hoskinson, PoS’nin artık oldukça merkezi bir fikir birliği mekanizması olarak görüleceği konusundaki endişesini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Birleştirme işlemi tamamlandığında, Hoskinson, PoS’nin artık oldukça merkezi bir fikir birliği mekanizması olarak görüleceği konusundaki endişesini dile getirdi”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu