Ethereum Haberleri

Cream Finance, hack’lendi: 1.75 milyon dolarlık ETH çalındı

Sponsorlu İçerik

DeFi merkezli finans protokolü Cream Finance, “flash loan” saldırısına uğradı. 1.75 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) çalındı.

Merkezi olmayan finans protokolü (DeFi) Cream Finance’e yönelik “flash loan” saldırısı gerçekleşti. Akıllı sözleşme denetim firması PeckShield tarafından açıklanan verilere göre, bilgisayar korsanı 1.75 milyon dolar değerinde Ethereum’u çalarak 80 RenBTC ile takas etti.

Akıllı kontratlardaki güvenlik açığından kaynaklanan flash loan saldırısı bilgisayar korsanı için fırsat yarattı. Tüm flash loan saldırısı tek bir işlemde gerçekleşiyor. Geçtiğimiz dönemlerde Cream Finance, bu tür hack saldırılarına maruz kalmıştı.

2021 yılının Ekim ayında, Cream Finance, 136 milyon dolarlık saldırıya uğradı. Hacker, Cream Finance’i başarılı bir şekilde boşaltmak için yaklaşık yarım milyon ETH tokeni ödünç almayı başardı. Geçtiğimiz Şubat ayında, bir bilgisayar korsanı, Cream Finance ile benzer bir flaş kredi saldırısı gerçekleştirerek 37,5 milyon dolar kazanmayı başardı.

Cream Finance o kadar çok saldırıya uğradı ki, yeni flash kredi saldırıları protokol için oldukça sıradan. Mayıs ayında, blockchain protokolü Chainalysis, bu yıl hack’lerden geri alınan kripto para birimlerini Ağustos itibariyle 1,9 milyar doları aştığını açıkladı.

NFD token’a “flash loan” saldırısına uğramıştı

Geçtiğimiz günlerde başka bir DeFi protokolü olan Free DAO siber saldırıya uğramıştı. 1,25 milyon dolarlık kayıp yaşayan platformun yerel token’ı NFD fiyatı %99 oranında düşüş yaşamıştı. Aynı şekilde Avalanche blok zincirinde de “flash loan” saldırısı gerçekleşmişti. Saldırı esnasında çeşitli likidite sağlayıcıları ve akıllı sözleşmelerden toplamda 370 bin dolarlık USDC çalındığı kaydedildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu