Ethereum Haberleri

Huobi, “Merge” sonrası ETH çatallarını listelemeyi planlıyor

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Huobi, Ethereum ağının hisse kanıtı (PoS) konsensüsüne planlı geçişinin güvenlik gereksinimlerini karşıladığı sürece Ethereum hard fork’larını listeleyeceğini duyurdu.

Kripto borsası Huobi, ağın hisse ispatı (PoS) konsensüsüne geçişinin tamamlanmasının ardından, beş güvenlik gereksinimi karşıladığı takdirde Ethereum çatallarını listeleyeceğini açıkladı. Borsa tarafından yayınlanan blog yazısında, şu ifadelere yer verdi:

“Hard Fork’lu varlıklar güvenlik gereksinimlerimizi karşıladığı sürece, kullanıcıları varlıkları elinde tutmaları ve ödüller kazanmaları için desteklemek için ilk adımı atacağız. Kullanıcıların görüşlerini aldıktan sonra, bu kripto paraların alım satım hizmetleri, kurallarımız uyarınca mümkün olan en kısa sürede kullanıma sunulacak.”

Ethereum’un, çalışma kanıtı (PoW) konsensüsünden PoS’a geçişi yaklaşıyor, Eylül ayında gelmesi planlanan “Merge” yani “Birleşim” uzun zamandır beklenen bir değişim. Değişim, ağı çalıştırmak için artık gerekmeyen ekipmanlara milyarlarca dolar harcayan Ethereum madencilerinin direnişiyle karşılaşabilir. Madenciler birleşmeyi durduramazken, Ethereum’u klonlayabilir ve geçişin asla gerçekleşmediği kendi ağ sürümlerini oluşturabilirler.

Çinli kripto madencisi ve yatırımcısı olan Chandler Guo‘nun yakın tarihte yaptığı açıklamada, ETH ağını PoW tabanlı bir zincir olulturmak için çatallayacağını açıklamasının ardından madenciler arasında ETH çatalı olasılığı ivme kazandı.

Huobi’nin talep ettiği güvenlik gereksinimleri

Huobi borsası tarafından istenen ve karşılanması gereken güvenlik gereksinimleri şöyle;

*Bir hard fork proje ekibi, Huobi Global’i bilgilendirecek ve hard fork gerçekleştirilmeden önce sorulara net bir cevap verecek.

*İki yönlü tekrar koruma varsayılan olarak uygulanacak; yani bir çatallı zincirdeki ticaret diğerinde geçersiz olacak.

*Yeni zincir, orijinal zincir tarafından kapatılmayacak veya ortadan kaldırılmayacak.

*İki çatallı zincirdeki ticaret, yeni zinciri desteklemek için tüm cüzdanlar (hafif düğümler dahil) için yükseltme gerekli olacak şekilde farklılaştırılmalıdır.
*Bir hard fork başlamadan önce, genel test ve değerlendirmeyi geçen resmi bir istemci yazılımı yayınlanmalıdır.

Bir borsada listelenmek, spekülatörlerin bir kripto token alıp satmasına olanak tanırken, bazı yatırımcıların gözünde daha fazla meşruiyet yaratır.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu