Ethereum Haberleri

MicroStrategy CEO’su Micheal Saylor’dan, ETH eleştirisi

Sponsorlu İçerik

MicroStrategy CEO’su Micheal Saylor, dün katıldığı Blockchain Economy İstanbul etkinliğinde Ethereum’un teknik gelişimi ve etiği üzerinden kripto varlığın güvenilirliğini sorguladı. Saylor, Ethereum ve kurucu ortağı Vitalik Buterin’e karşı eleştirilerde bulundu.

ABD merkezli yazılım firması devi MicroStrategy’nin CEO’su Micheal Saylor, dün katıldığı Blockchain Economy İstanbul etkinliğine video konferans yöntemi ile bağlanarak 1 saate yakın konuştu. Saylor, açıklamalarında Ethereum hakkında ne düşündüğü sorusunu detaylı olarak anlattı. 2,8 milyar dolar değerinde 129.218 BTC’ye sahip olan MicroStrategy CEO’su, kurumsal bir yatırımcı olarak konuştuğunu ve bu anlamda “protokol tamamlana kadar beklemek zorunda olduğunu” söyledi. Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in geçen hafta yaptığı bir konuşmaya dikkat çeken Saylor, Ethereum’un %40’ının tamamlandığını ve 3-4 yıllık bir yol haritasının olacağını belirterek, protokolün tamamlanacak gibi görünmediğini 36 ay daha stabil olacağını kaydetti.

“ETH hakkında test edilen bilgilerin eksikliği sorgulanmalı”

Micheal Saylor, ek olarak, protokolün teknik güvenilirliği ve güvenliği hakkında endişelerin olduğunu söyleyerek, Ethereum hakkında zamanla test edilmiş bilgilerin eksikliğinin sorgulanması gerektiğini belirtti:

“‘Teknik olarak sağlam’ demek, yaklaşık beş ila 10 yıl sonra o şey için protokol işlevini görmem gerektiği anlamına geliyor. Yani bunu da bilmiyoruz. Doğru mu? büyük yükseltme, yeni saldırı yüzeylerini tanıtıyorsunuz.”

Saylor, Ethereum’un etik sağlamlığı konusunda şüphe uyandıran açıklamalarda bulundu:

“‘Etik açıdan sağlam’, Vitalik de dahil olmak üzere (protokolü) kimsenin değiştiremeyeceğini bilmem gerektiği anlamına geliyor. Diğer türlü bu durum onu bir menkul kıymet yapar ve eğer bir menkul kıymet haline getirirse, o zaman küresel para olmayacak.”

Hatırlanacağı üzere Saylor kısa süre önce MicroStrategy’nin bitcoin’ini asla satmayacağını öne sürdü.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu