Ethereum Haberleri

Ünlü aktör Bill Murray hack’lendi: 185 dolarlık ETH çalındı

Sponsorlu İçerik

Ünlü aktör Bill Murray’in kripto para cüzdanı bir bilgisayar korsanı tarafından hedef alındı. Yapılan saldırıda Murray’in 119.2 Ethereum değerindeki 185 bin 602 dolarlık NFT’leri çalındı.

Bir hayır kurumu için 119.2 Ethereum (ETH) toplayan NFT açık artırmasının kapanmasından saatler sonra bir hacker tarafından fonlar çalındı. Etherescan verileri ve Murray’in ekibinin açıklamaları, hacker’ın kişisel kripto cüzdanı hedef alarak içindeki varlıkları boşaltmaya başladı. Perşembe günü gerçekleşen bu hack’te oyuncunun kişisel koleksiyonundan NFT’ler çalmaya çalıştığı kaydedildi. Bilgisayar korsanının kimliği henüz tespit edilemedi.

Yaşanan yüksek profilli siber saldırı, tanınmış ünlülerin bile böyle bir saldırıya maruz kalabileceğini gösteriyor. Ancak Bill Murray, cüzdan güvenlik ekibi gibi bir avantaja sahip. Ünlü aktör NFT danışmanlığı hizmeti aldığı Project Venkman ekibinin güvenlik bölümünden yapılan açıklamada, bir Damien Hirst NFT, iki CryptoPunks, bir Pudgy Penguen, bir Cool Cat ve çok sayıda Flower Girls dahil olmak üzere henüz sayısının açıklanmadığı NFT varlıklarının çalındığını açıkladı.

Koruma konusunda az da olsa başarılı olan güvenlik ekibi, hacker’ın 119.2 Ethereum değerindeki NFT’leri bir hayır kurumuna bağışlamak üzere topladığını doğruladı.

800 NFT çalmaya çalıştı

Hacker, Murray’in kripto cüzdanında bulunan koleksiyonundan 800 NFT çalmaya çalıştı. Project Venkman ekibi, bu NFT’leri güvenli bir yere taşıyarak bu girişimi engellediğini açıkladı. NFT’leri otomatik olarak güvenli cüzdana taşımak için bir komut dosyası çalıştırdıkları belirtildi

Murray’in ekibi, bir polis raporu verdiğini ve saldırganı adalete teslim etmek için kripto analitik firması Chainalysis ile birlikte çalıştığını söyledi. 

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu