Ethereum Haberleri

Vitalik Buterin: Merge henüz fiyatlandırılmadı

Sponsorlu İçerik

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, merakla beklenen Merge hakkında açıklamalarda bulundu. 19 Eylül’de gerçekleşmesi planlanan birleşme için “Merge gerçekleşene kadar fiyatlandırılma olmayacak” dedi. Ethereum Mainnet ve Beacon Chain’in birleşmesi ile hemen tam bir PoS geçişi olmayacak.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin yakın tarihte verdiği bir röportajda, “Merge” hareketi için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Buterin, sadece piyasa terimleri için değil aynı zamanda psikolojik ve anlatı terimleri için “Merge gerçekleşene kadar fiyatlandırılmayacağını” söyledi. Ethereum kurucusu, Proof of Stake’e (Pos) geçişin yalnızca Ethereum Mainnet ve Beacon Chain’in Birleşmesi ile tamamlanmayacağını ekledi.

Beklenen fiyat rallisi 6-8 ayı bulabilir

Piyasa açısından bakıldığında, Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen Merge’in bir sonucu olara büyük bir fiyat rallisi bekleyenler, en az 6-8 kadar daha beklemek zorunda kalacaklar. Çünkü Birleşme sonrası temizleme çatalı genellikle 6 ile 8 ay aralığında çalışmaya başlayacak.  Ethereum geliştiricileri, büyük olasılıkla bir temizleme sonrası güncellemeden sonra para çekme işlemlerini açacak. 

Ethereum (ETH) fiyatları Merge’den önce yükselebilir veya düşebilir. Buterin’in yakın tarihli bir konferansta söylediği gibi “Ethereum’un değeri doğru piyasa koşullarında artacak” diyebiliriz.

Merge’den sonra stake edilen Ethereum ve Ethereum Classic

Lido Staked ETH (stETH) ve Ethereum Classic (ETC) fiyatları da son 24 saatte Ethereum (ETH) fiyatları yükseliş gösterdi.  ETH, stETH ve ETC fiyatları sırasıyla %12, %11 ve %22 oranında arttı.

Stake edilen Ethereum, büyük olasılıkla ETH geliştiricileri ve temizleme sonrası güncellemeyi tamamlayana kadar kilitlenecek. Fakat Coinbase ve Kraken gibi bazı büyük kripto para borsaları, 6 aylık süreden önce stake edilen ETH alım satımına onay verdiğini iddia ediyor.

Kripto madencileri Merge sonrasında geçiş yapabilecekleri için Ethereum Classic (ETH) fiyatı yükseliyor. PoS geçişi, ETH madencilerini gereksiz hale getirecek. Ayrıca AntPool, Klasik blok zinciri için destek sözü veriyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu