Kripto Para Analizleri

Analiz: Ayı piyasasında BTC, ETH’dan daha sağlam duruyor

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük iki kripto para birimi – Bitcoin ve Ethereum – son piyasa düşüşünde birbirini yakından takip ediyor. Son birkaç yıldır piyasa analistleri, Ethereum’un bir süredir Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiğini tartışıyorlar.

Bununla birlikte on-chain veriler, Bitcoin’in özellikle ayı piyasası sırasında Ethereum’dan nispeten daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor.

Glassnode’un verilerine göre, Bitcoin kısa vadede negatif %30 getiri sağladı, yani günlük ortalama %1 değer kaybetti. Bu negatif getiri, Bitcoin için önceki ayı piyasası döngülerine oldukça benziyor.

Öte yandan aylık getiri profili, Ethereum’un -%34,9 ile nispeten daha düşük bir performans gösterdiğini gösteriyor. Ayrıca, bu iki varlık arasındaki performans korelasyonunun nispeten güçlü kaldığı da göz ardı edilmemeli.

Uzun vadeli CAGR karşılaştırması

Tipik bir 4 yıllık boğa/ayı döngüsünde bu varlıkların performansına uzun vadeli bir bakış atalım. Hem BTC hem de ETH, uzun vadede gittikçe azalan bir getiri sağlıyor. Bitcoin CAGR’si (yıllık bileşik büyüme oranı) 2015’te %200’den fazla iken bugün %50’nin altına düştü.

Benzer şekilde, Ethereum’un da yıllık ortalama getiri oranları zamanla azalıyor. Glassnode’un açıklamasına göre:

ETH, yükseliş trendleri sırasında genel olarak BTC’den daha iyi performans gösterdi, ancak bu farklılıkların büyüklüğü zamanla zayıflıyor gibi görünüyor. Düşüşlerde ise, ETH’ın genellikle BTC’den daha düşük performans gösterme eğiliminde olduğu görülebilir.

Önemli gözlemlerden biri de boğa piyasalarında yatırımcıların daha yüksek getiri elde etmek için Bitcoin yerine altcoinlere yönelmesi. Ancak düşüşler başladığında para yeniden daha az riskli olduğu için Bitcoin’e dönüyor.

Kripto para analizleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Analizleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu