Bitcoin HaberleriKripto Para Analizleri

Analiz: Uzun vadeli BTC yatırımcıları satışlara başladı

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, uzun zamandır ilk kez 18.000 doların altına düştüğü için yatırımcılar büyük şokta.

Glassnode’un on-chain verilerine göre, art arda son 3 gün boyunca, gün başı 2,42 milyar dolar değerinde Bitcoin satışı geldi. Veri sağlayıcı şirket şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz son üç günde, Bitcoin tarihindeki dolar cinsinden en büyük zararlar gerçekleşti. 7.325 milyar doların üzerinde BTC kaybı, daha yüksek fiyatlarla biriken kripto paraları harcayan yatırımcılar tarafından kilitlendi”.

Ayrıca, son üç günde, 18.000-23.000 $ arasındaki fiyat aralığında 555 binden fazla Bitcoin el değiştirdi. İlginç bir şekilde, 1 yıldan fazla süredir elinde BTC tutan ve 2021’in ilk yarısında veya öncesinde kripto para biriktiren uzun vadeli yatırımcılar paniklemeye başladı ve borsalara 3 gün içinde yaklaşık 90 milyar dolar değerinde Bitcoin sattı.

Uzun vadeli yatırımcılar da satış yapıyor

Glassnode verilerine göre, uzun vadeli Bitcoin sahipleri, fiyat 23.000 doların altına düştükten sonra 178 binden fazla Bitcoin sattı. Bu, toplam varlıklarının %1,31’ini temsil ediyor. Ayrıca, toplam LTH dengesini de Eylül 2021 seviyelerine taşıyor.

Bunun yanında Glassnode, Bitcoin madencilerinin de 2019-2021 birikim döneminden itibaren durgunlaşan dengeler nedeniyle stres altında olduğunu da sözlerine ekledi. Geçen hafta, BTC madencileri hazinelerinden ortalama 9 bin dolar harcadı ve hala 50.000’den fazla Bitcoin tutuyorlar. Bitcoin hash oranı da tüm zamanların en yüksek seviyesinden %10 düştü.

Uzun vadelilerin yanı sıra, kısa vadeli yatırımcılar da büyük zararlar gördü. Glassnode’un açıklamalarına göre, şu anda elinde Bitcoin bulunduranların %49’u zararda.

Not: Yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Kripto para analizleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Analizleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu