Bitcoin HaberleriManşet

30 milyon dolarlık Bitcoin ve Bitcoin Cash ele geçirildi!

Sponsorlu İçerik

Alman yetkililer, FBI’ın yardımıyla bir korsan yayın web sitesinin sözde operatörlerinden 30 milyon dolar değerinde Bitcoin ve Bitcoin Cash ele geçirdi.

Alman kolluk kuvvetleri, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile birlikte çalışarak, Movie2K adlı büyük bir korsan yayın web sitesini yönettiği iddia edilen iki kişiden yaklaşık 30 milyon dolar değerinde Bitcoin ve Bitcoin Cash ele geçirdi.

Movie2K’nin arka planı

Movie2K korsan web sitesi 2008’de çalışmaya başladı ve 2013’e kadar faaliyetlerine devam etti. Bu zaman diliminde Movie2K’nın yaklaşık 900.000 kopya film ve TV şovu dağıttığı iddia edildi. Popülerliği hızla arttı ve 2013’te kapanmadan önce Almanya’da en çok ziyaret edilen 19. ve tüm dünyada 240. web sitesiydi. O sırada Twitter, Amazon, Apple ve PayPal’dan daha fazla ziyaret aldı.

Popülaritesine rağmen, web sitesi uyarı yapılmadan kapandı ve yasal baskı şüphesi ortaya çıktı. Ancak, Dresden Başsavcılığı Kasım 2019’da siteyi işlettiği iddia edilen iki kişinin tutuklandığını açıklayana kadar yıllarca başka bilgi ortaya çıkmadı.

Bu hafta başlarında Dresden Başsavcılığından yayınlanan bir duyuruda, iki kişinin o zamandan beri gözaltında tutulduğu açıklandı. Şimdi, iki şüpheli yetkililerle işbirliği yapmaya başladı. Yasadışı web sitesini çalıştırdığını ve daha sonra Bitcoin ve Bitcoin Cash de dahil olmak üzere çeşitli kripto paralara dönüştürerek milyonlarca dolar topladıklarını kabul ettiler.

Yetkililer BTC ve BCH’yi ele geçirdi

Movie2K esas olarak normal reklamcılık ve abonelik tuzakları aracılığıyla gelir elde etti. Bu tuzakları kullanarak, web sitesi kullanıcılarını belirli bir hizmete kaydolmaları için kandırdılar. Sonra kurbanlar, farkında bile olmadıkları varsayılan bir sözleşmeden kaçmanın neredeyse imkansız olduğunu gördüler.

Failler, henüz açıklanmayan fiat para birimlerini arttırdıktan sonra, 2012 ortalarında Bitcoin biriktirmeye başladılar. Şüphelilerden biri de emlak ajansı olan bir programcıydı. Dresden Avukatlık Bürosunun açıklamasına göre, bir zamanlar 22.000’den fazla BTC’ye sahipti. Bugünkü oranlarda, bu büyük miktar 257 milyon dolar değerinde.

2016’nın ortasına kadar geçen yıllarda, çeşitli mülkler satın almak için Bitcoin’in artan fiyatını kullandılar. Nihayetinde, FBI ile birlikte çalışan yerel kolluk kuvvetleri bu miktarın sadece bir kısmını ele geçirmeyi başardı. Yaklaşık 29.7 milyon dolarlık BTC ve BCH.

Bununla birlikte, başka bir iddiaya göre, yetkililer emlak şirketi tarafından satın alınan tüm mülklere de el koydular.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu