Bitcoin Haberleri

İranlı Bitcoin savunucusu avukat, Tahran’da tutuklandı

Sponsorlu İçerik

İranlı Bitcoin savunucusu aynı zamanda blockchain eğitimcisi avukat Ziya Sadr‘ın 19 Eylül’de Tahran’da tutuklandığı ve hala serbest bırakılmadığı bildirildi.

İranlı Avukat Ziya Sadr’ın arkadaşı olduğu belirtilen Nima Yazdanmehr adlı kişi ABD medyasından Coindesk’e verdiği demeçte, Bitcoin savunucusu ve blockchain eğitimcisi Sadr’ın 19 Eylül’den bu yana tutuklu olduğunu söyledi.

Birden fazla kaynağa göre İran güvenlik güçlerinin avukat Ziya Sadr’ı tutukladığı ortaya çıktı. Nima Yazdanmehr, Eylül ayından itibaren Sadr’ın İran’da tutuklandığını ve hala serbest bırakılmadığı belirtildi. Bilindiği üzere İran’da tutuklamalar ve iç karışıklıklar özellikle şu dönemde yaygın bir şekilde devam ediyor. 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin öldürülmesine yönelik hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. İran’ın katı molla rejimine karşı kadınlar büyük bir direnişte… Sadr’ın tutuklanmasının bu döneme denk geldiği için avukat hakkında herhangi bir bilgi verilmediğini söyledi.

Popüler Bitcoin savunucusu Sadr’ın aynı zamanda Youtube’da blockchain teknolojisine yönelik eğitimler verdiği biliniyor. İranlı avukat, Bitcoin içeriklerini Farsçaya çevirerek, kripto paranın işlemler için kullanılmasının mahremiyet odaklı yollarını destekliyordu. Fashafouyeh Hapishanesinde tutulan Sadr’ın ailesi ve yakın arkadaşları ile temasta olduğu bildirildi.

Bitcoin yüzünden mi tutuklandı?

Protestoların yoğun şekilde sürdüğü İran’da Sadr’ın tutukluluk halinin savunuculuğuyla ilgili olup olmadığı bilinmiyor. Birden fazla kaynak, Sadr’ın tutuklandığı sırada bir protestoya katılmadığını söyledi. Avukatın Pazar günü kefaretle serbest bırakılacağı ancak protestolar nedeniyle İran genelinde kefalet taleplerinin ertelendiği kaydedildi.

Yazdanmerh’e göre, Sadr’ın Twitter hesabı yakın zamanda Sadr’ın tanıdığı ve güvendiği bir parti tarafından kapatıldı.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu