Bitcoin Haberleri

Paul Tudor Jones’tan Bitcoin için olumlu açıklama

Sponsorlu İçerik

Hedge fon yöneticisi ve milyarder iş insanı Paul Tudor Jones, ABD medyasından CNBC’ye yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin resesyonun eşiğinde olduğunu ve bu durumun Bitcoin için faydalı olacağını söyledi.

Ünlü iş insanı Paul Tudor Jones, CNBC ile yaptığı röportajda Bitcoin ve Ethereum gibi en büyük iki kripto paranın durgunluk sonrası yükseliş yaşayabileceğini belirtti. Aylardır yaşanan piyasa düşüşünde söz konusu iki varlıkta %70’in üzerinde düşüş yaşamıştı. CNBC’nin Squawk Box programına katılan Jones, yaptığı açıklamalarda kripto varlıkların şu anki makroekonomik ortamdaki yeri hakkında konuştu. Jones, yeni bir gelir sağlayıcısı olarak ortaya çıkan kripto varlıkların gelecekte önemli bir büyüme kaydedeceğini bildirdi.

“Resesyonun eşiğindeyiz…”

Küresel ekonominin mevcut durumuna ilişkin düşüncelerini paylaşan Jones, ABD’de yaşanacak bir resesyon olacağına dikkat çekti. Resesyon gidildiğini düşünen hedge fon yöneticisi, “bir para biriminin uzun vadeli değerine güven veren politikalarla karakterize edileceğini” iddia etti.

“BTC ve ETH gibi varlıklar değer kazanacak”

Küresel ekonomik krizden bu yana geçtiğimiz yıllardan bu yana merkez bankalarının “büyük deneyler” yaptığını söyleyen Jones, getirilerin, pandemi yardım paketlerinin parasal ve mali deneylerin sonuçları olduğunu savundu. Bitcoin ve Ethereum gibi kripto varlıkların sınırlı miktarda olmaları nedeniyle değer kazanacaklarını öne sürdü.

Ek olarak Jones, diğer yatırımcı ve analistlerin daha önce de belirttiği gibi, Fed’in şahin duruşundaki bir dönüşün küresel piyasalarda dalgalanmalara neden olacağını da ekledi.

“Enflasyon diş macununa benziyor”

Enflasyonu diş macununa benzeten Jones açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Enflasyon biraz diş macununa benziyor. Tüpten bir kez çıkardığınızda, tekrar içeri sokmak zor. Fed, “şiddetle ağzından bu tadı çıkarmaya çalışıyor… Eğer resesyona girersek, bunun çeşitli varlıklar için gerçekten olumsuz sonuçları olur.”

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu