Bitcoin Haberleri

Alman polisinden Darknet operasyonu: 543 BTC ele geçirildi

Sponsorlu İçerik

Alman polisi, dünyanın en büyük darknet pazarlarından olan Hydra Market’i kapattıklarını açıkladı. Yapılan operasyonda 25 milyon dolarlık 543 bitcoin ele geçirildi.

Alman yetkililer tarafından gerçekleştirilen operasyonda dünyanın en büyük darknet pazarlarından birinin kapatıldığı bildirdi. Polisin, Rusya merkezli darknet pazarı Hydra Market’i kapatırken 25 milyon dolarlık bitcoin’e el koyulduğu kaydedildi. Konuyla ilgili olarak Federal polis tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, Frankfurt savcılığının siber suç ofisi ve federal ceza polisi sitenin sunucularını güvence altın alarak 543 kripto para birimine el koydu. Federal polisin yaptığı açıklamada 17 milyon müşteri ve 19.000 satıcı hesabı bulunduğu belirtildi. Hydra Market’in büyük ihtimalle dünyadaki yasadışı pazar yerleri arasında en yüksek ciroya sahip olduğu ve pazarın 2020 yılında 1.23 milyar euro yani 1.35 milyon dolar gelir elde ettiği açıklandı.

Rusya kökenli Hydra Market’in Rusya, Belarus, Kazakistan, Azerbeycan, Ermenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Moldovya gibi ülkelerde hizmet verdiği biliniyor.

İşlem takipleri engelleniyor

Alman polisinin açıklamasının devamında ise Rusya merkezli pazarların işlem takibinin engellenmesi için karmaşıklaştıran yerleşik bir bitcoin gizlilik karıştırıcısı kullandıkları iddia edildi. DeFi karıştırıcıları olarak bilinen protokoller, işlemleri koordineli veya eşler arası bir yöntemle tamamen gizlemek için CoinJoin gibi protokolleri kullanıyor. Söz konusu protokol ise büyük kullanıcı grubunun BTC’lerini bir araya getirerek dağıtımını yapar fakat kimin neyi, nereden aldığını gizli tutuyor.

2015 yılından beri faaliyet gösteren Hydra Market, Tor tarayıcı üzerinden erişilebiliyordu şimdi ise pazar tamamen internetten kaldırıldı. Blockchain adli tıp firması Ciphertra’e göre, pazar ağırlıklı olarak narkotik için kullanıldı. Bu süreçte ise bazı büyük ülkelere hizmet vermeye devam etti. Polis soruşturmanın geçen yılın Ağustos ayından itibaren başladığını ve ABD makamlarını da içerdiğini kaydetti.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu