Bitcoin Haberleri

Analist Peter Brandt’tan tartışmalı BTC tahmini

Sponsorlu İçerik

Saygın grafik analistlerinden olan Peter Brandt, yeni yaptığı tartışmalı bitcoin yorumu ile itirazlara neden oldu.

50 yıllık deneyime sahip yatırımcı Peter Brandt, tartışmalı bir bitcoin yorum yaparak kripto endüstrisinden isimlerden tepki aldı. Ünlü yatırımcı, Twitter hesabından yaptığı yorumda BTC için bir tersine dönüşün yaşanacağını ve kripto para biriminin 300.000 doların altına düşebileceğini öne sürdü. Brandt, yaptığı değerlendirmede BTC’de 28.000 dolarlık bir fiyat öngördüğünü açıkladı.

Yatırımcı, BTC’nin Şubat ayının sonlarından bu yana oluşturduğu yaygın modeli kullandı. Eğer Brandt’ın öngörüsü doğru çıkarsa kanalın tamamlanması, kanalın genişliğine eşit bir düşüşle sonuçlanacak. Resmi Twitter hesabından yorum yapan Peter Brandt, konuyla ilgili olarak attığı tweet’te şu ifadeleri kullandı:

Bir ayı kanalının tamamlanması tipik olarak kanalın genişliğine eşit bir düşüşle sonuçlanır veya bu durumda 32.000’lik bir zor test. Tahminim 28.000 . Yorumum beni Bitcoin karşıtı yapmaz.”

“Saylor, büyük gelir elde edecek”

Brandt, bir takipçi tarafından yazılan “Belki Michael Saylor bu sefer alttan alır” yorumunun altına tartışmalı bir cevap verdi. Peter Brandt, MicroStrategy CEO’sunun zamanı geldiğinde satış yaparak ciddi gelir elde edeceğini iddia etti:

“Saylor, bu döngü sona ermeden çok büyük gelirler elde edecek. Birçok kişi, beklenenden daha uzun süre kaldıklarında partiden ayrılmaya başlar.”

Willy Woo’dan yanıt

Grafik analisti Willy Woo‘dan, Peter’ın Saylor hakkındaki yorumuna yanıt gecikmedi. Woo, Nakit akışı sayesinde 5 yıllık tahvil getirilerini ödeyebilmesi halinde Saylor’un herhangi bir satış baskısı ile karşılaşmayacağını söyledi. 

Bir diğer ünlü analist Alex Krüger, Brandt’in emeklilik fonu dışında yatırım yaptığı son tarihin 1984 olduğunu belirterek, analistin yorumlarına saygı duyulmaması gerektiğini ima etti.

“Herkes düşüş beklerken ben yükseliş bekliyorum”

Kripto para birimleri ve özellikle bitcoin hakkında tartışmalı yorumlar yapan Brandt, birkaç defa yanıldığını kabul ederek özür dilemişti. Geçtiğimiz Nisan ayında, “Herkes düşüş bekliyor ama ben böyle bir ortamda yükseliş bekliyorum. Yükselen hareket Mayıs 2024’ten önce gelecek. Geçen yıl herkes daha fazla yükseliş beklerken düşüş hareketi oldu” demişti.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu