Bitcoin Haberleri

Ayı sezonu fırsatı: CleanSpark,10 bin madencilik cihazı aldı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin madencilik şirketi CleanSpark, ayı sezonunu fırsata çevirerek krediler ve indirimlerle 28 milyon dolar karşılığında 10 bin yeni madencilik cihazı satın aldı.

Kripto para endüstrisi ve yatırımcıları zorlu bir süreçten geçerken bazı firmalar bu dönemi fırsata çevirmek konusunda oldukça iyi iş çıkarıyor. ABD merkezli Bitcoin madencilik şirketi CleanSpark yaptığı yeni alımla bu firmalar arasında yer aldı. Bitcoin madencilik şirketi, krediler ve büyük bir indirimle 28 milyon dolara 10 bin yeni madencilik ekipmanı satın aldı. Bitmain Antminer S19j Pro madencilik cihazlarını satın alan şirket, üreticini firmanın liste fiyatından önemli bir indirim aldı.

Yapılan basın açıklamasında, madencilik cihazlarının donanım komisyoncusu Cryptech Solution’dan terahash (Th) başına yaklaşık 28 dolard fiyatla satın alındığı kaydedildi. Madencilik teçhizat fiyatları, genellikle makine fiyatı yerine, bilgi işlem gücünün bir ölçüsü olan terahash başına dolar cinsinden olacağı belirtildi.

“Boğa piyasasında altyapı oluşturmaya odaklandık”

CleanSpark CEO’su Zach Bradford yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Geçen yıl boğa piyasasında, o zamanki endüstrinin ekipman ön siparişi verme eğilimini aylar öncesinden takip etmek yerine stratejik olarak altyapı oluşturmaya odaklandık. Bu da CleanSpark’ı ayı piyasası boyunca indirimli olarak dev bir satın alım yapma konumuna getirdi.”

Madencilik ekipmanları fiyatında %40 düşüş

Ayı piyasası ile mücadele eden Bitcoin madencileri ekipmanlarını ortaya çıkan nakit boşluğunda elden çıkartırken, son birkaç ayda madencilik fiyatlarının %40 oranında düşüş yaşadığı biliniyor.

Piyasa düşüşünün ortasında yapılan satın alım CleanSpark tarafından yapılan önemli bir hamle… Şirket,, Haziran ayında 1.800 makine için sözleşme yapmıştı fakat Temmuz ayında 1.061 makine satın aldı. Ağustos ayında ise şirket, 3.400 makineli yeni bir madencilik tesisi satın aldı. Tüm satın almaları dikkate alan firma, yıl sonuna kadar 5 exahash/saniye hashrate ulaşacağını açıkladı.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu