Bitcoin Haberleri

Babel Finance, müşterinin 8 bin BTC ve 56 bin ETH’sini kaybetti

Sponsorlu İçerik

Hong Kong merkezli kripto para borç ve faiz platformu Babel Finance, müşteri fonlarıyla yapılan özel ticarette 8.000 BTC ve 56.000 ETH kaybetti.

“Kripto bankası” olarak adlandırılan Babel Finance’in müşteri fonlarıyla yaptığı işlemlerden 280 milyon dolardan fazla kaybettiği bildirildi. ABD medyasından The Block, bugün yayınladığı haberde Babel Finance’in yeniden yapılandırma süreciyle ilgili belgelere ulaştığını iddia etti.

Geçtiğimiz Haziran ayında kripto para piyasasında yaşanan düşüşler pek çok şirketin iflasına neden olurken kripto bankası olarak bilinen Babel Finance, 8 bin Bitcoin ve 56. bin Ethereum’u tasfiye edildi.

Konuyla ilgili hazırlanan The Block’un ulaştığı yeniden yapılandırma belgelerinde şu ifadelere yer verildi:

“Bitcoin fiyatının 30.000 dolardan 20.000 dolara düştüğü dalgalı bir Haziran haftasında, korunmayan birçok pozisyon önemli kayıplar yaşarken, çeşitli Ticaret hesapları toplam 8.000 BTC ve 56.000 ETH için tasfiyeye girdi. Büyük kayıplar nedeniyle, Babel’in kredi ve ticaret departmanları karşı taraflardan gelen marj çağrılarına yanıt veremedi. Sonuç olarak, özel ticaret departmanının başarısız operasyonları, aslında düzenli yönetim ve kontrol ile çalışan şirketin tüm normal işlerini aksattı.”

“Kar-kazanç raporu hazırlanmadı”

Belgede, özel işlem ekipleri tarafından yapılan işlemlerin çeşitli hesapları yönettiği ancak bu hesapların departman tarafından düzenli olarak kontrol edilmemesinin, kayıplara neden olduğu ve herhangi bir PnL (kar-kazanç) raporu hazırlanmadığı kaydedildi.

The Block’un haberinde, firmanın cüzdan yönetim ekibinin “özel işlem ekipleri tarafından yönetilen alım satım hesaplarına sınırsız para sağladığı” ifadeleri yer aldı.

Babel Finance yatırım arıyor

Babel Finance şu anda kurtarma planının bir parçası olarak yüz milyonlarca dolarlık bir finansman arıyor. Ulaşılan mahkeme belgelerine göre, en büyük borç verenlere ödemek zorunda olduğu 150 milyon dolarlık borcu dönüştürülebilir tahvillere dönüştürmeyi hedefliyor.

Şirketin ayrıca, dönüştürülebilir tahvillerde 250 milyon ila 300 milyon dolar artırarak ve ardından yeniden yapılandırma için alacaklılardan 200 milyon dolarlık döner kredi sağlayarak sona geldiği bildirildi,

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu