Bitcoin Haberleri

Beyaz Saray, kripto madenciliğine karşı uyardı!

Sponsorlu İçerik

Beyaz Saray, PoW sistemiyle madenciliği yapılan kripto paralarla ilgili önemli bir rapor yayınladı. Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Ofisi, devlet kurumlarının “kripto üretimi ile bağlantılı çevre kirliliğini” azaltmak için harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

Beyaz Saray tarafından yayınlanan yakın tarihli bir raporda, Bitcoin daha doğrusu PoW sistemiyle madenciliği yapılan tüm kripto para birimleriyle ilgili önemli noktalara değinildi. ABD devlet kurumlarını endüstri için standartlar belirlemek amacıyla kripto madenciliğinin enerji etkisi hakkında daha fazla araştırma yapmaya çağırdı.

Rapor, Çevre Koruma Ajansı ve Enerji Bakanlığı da dahil olmak üzere tüm federal kurumları, endüstrinin çevre üzerindeki etkisine yönelik çalışmalar yapmak için işbirliğine davet ediyor.

“BTC madenciliği enerji tüketimini baltalıyor”

Kripto ve Bitcoin madenciliğinin, ABD sürdürülebilirlik hedeflerini baltaladığı belirtilen raporda, Kripto madenciliğinin çok fazla elektrik kullandığı ifadeleri yer aldı:

“En büyük piyasa değerine sahip kripto varlıklar için küresel elektrik üretimi, yılda toplam 140 + 30 milyon metrik ton karbondioksit (Mt CO2/y) veya küresel yıllık sera gazı emisyonlarının yaklaşık %0,3’ü ile sonuçlandı.”

Madencilik ile bilgisayarların enerji tüketimi kıyaslandı

Raporda yer alan en ilginç kıyaslama ise ABD’de evlerde kullanılan bilgisayarların harcadığı toplam enerji kadar, madencilik operasyonlarının da enerji harcadığı kaydedildi:

“Kullanılan teknolojinin enerji yoğunluğuna göre kripto paralar, ABD’nin sıfır karbon emisyonu amacına giden çalışmalarını engelleyebilir. Bugün ABD’deki kripto para madenciliği faaliyetleri, artık evlerde kullanılan bilgisayarların toplam harcadığı enerji seviyesine gelmiştir”

Madencilik payı 2022’de %38’e çıktı

Önemli istatistiklerin de yer aldığı raporda, ABD’nin küresel madencilikteki payının 2020’de %3,5 iken, şu an %38’e yükselmiş olduğu ortaya konuldu. Ek olarak Arjantin’de kripto varlıkların harcadığı enerjinin ülkede ve Avustralya’dan daha fazla olduğu dile getirildi.

Raporun, Ethereum “Merge” güncellemesine 1 hafta kala ortaya çıkması da dikkat çekti. Bu geliştirmenin ardından Ethereum’un enerji harcamasının %99’luk oranda azalacağı biliniyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu