Bitcoin Haberleri

Bitcoin 12.000 doları geçti: Yeni boğa koşusu başlıyor mu?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin fiyatı, son 48 saattir 11.900 doların altında işlem görüyordu. Ancak son bir saat içinde, nihayet satın alma baskısıyla ani bir artış geldi. Bu da, bir haftadan uzun bir süre sonra ilk kez 12.000 dolarlık psikolojik direnç seviyesinin üzerine çıkmasına yardımcı oldu. Boğalar, fiyatı Ağustos ayının başından bu yana 2020’nin en yüksek seviyesi olan 12.125 doların üzerine çıkardı.

Bu kilit seviye şu ana kadar Ağustos ayının ilk on gününde iki ayrı deneme ile başarısız oldu. Günlük 12.100 doların üzerindeki kapanış dahil olmak üzere BTC bu üçüncü kez denemesinde başarılı olacak mı?

Kısa vadede izlenecek seviyeler

Şu anda Bitcoin, uzun süredir devam eden yükselen kanal çizgisinin (kesik çizgi) üzerinde kapanmaya çalışıyor. Bu özel seviye aynı zamanda 12.000 dolar ile 12.070 dolar arasındaki ilk büyük direnç alanı (yeşil alan) ile örtüşüyor.

Bunu aşmak, boğaların 12.100 doların üzerinde yeni bir günlük en yüksek seviye olarak kapatmaya çalışırken Bitcoin için yeni bir güvenilir destek sağlayacak.

4 Saatlik grafikteki Fibonacci uzatma seviyelerine (sarı çizgiler) baktığımızda, ilk kırılmanın 0.618 seviyesinden (12.199 dolar) net bir şekilde sektiğini görebiliriz. Mevcut yükseliş trendi sırasında bu alan aşılırsa, boğalar için ilk önemli test 0.786 fib. uzatma seviyesinde (12.343 dolar) olacak ve bu da üst kanal direnci ile örtüşüyor.

BTC / USD 4 Saatlik Grafik

Kuşkusuz bu kilit seviyede çok fazla satış baskısı olacak. Ancak bunu kırmak neredeyse kesinlikle Bitcoin boğa piyasasının bir sonraki turunu başlatmak üzere olduğuna işaret edecek.

Önceki günlük kapanışlara bakıldığında, geçtiğimiz yıl herhangi bir gerçek direnç gösteren tek alan 12.400 dolar seviyesi (29 Haziran ile 08 Temmuz 2019 arasında).

Toplam kripto para piyasa değeri: 380 milyar dolar

Bitcoin piyasa değeri: 224 milyar dolar

Bitcoin pazar hakimiyeti: %58.9

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu