Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin 8.800 doların altına düştü! Analistlerin görüşleri

Sponsorlu İçerik

BitMEX‘teki büyük bir tasfiye dalgası nedeniyle Bitcoin 8.640 dolara kadar düştü. BTC günlük grafikte 9.000 dolarda tutunamazsa, başka bir düşüş hareketi ortaya çıkabilir.

Bitcoin, 8.650 dolara düşmeden önce birkaç gün boyunca 9.000 dolar ile 9.300 dolar aralığında dalgalandı. Haberimizin hazırlandığı sırada, BTC son 24 saat içinde %4.85 oranında düşerek 8.810 dolardan işlem görüyordu. Piyasa değeri, 166 milyar dolardan 161 milyar dolara düştü.

Kripto para analisti Josh Rager, Bitcoin‘in kısaca 8.800 dolarlık önemli destek seviyesinin altına düştüğünü ve bu durumun önümüzdeki günler için kötü bir işaret olduğunu açıkladı. Bitcoin tekrar 9.100 doların üzerine çıkmayı ve bu seviyeyi günlük grafikte tutmayı başarmalı. Rager mevcut piyasa koşulunda takipçilerine temkinli olmayı ve işlemlerini iyi düşünülmüş stop loss emirleriyle güvence altına almalarını tavsiye ediyor.

Tanınmış kripto para analisti Scott Melker, Rager ile hemfikir ve Bitcoin‘in günlük ve haftalık grafiklerde düşüş gösterdiğini açıkladı. Sonuç olarak, kişisel olarak daha kısa zaman dilimlerinde işlem yapmaya başladı. Gösterdiği grafikte, Bitcoin 4 saatlik 200 hareketli ortalamayı (MA) kaybetmenin eşiğinde. Bu genellikle geçmişte aşağı doğru bir düşüşe neden oldu.

Analist Big Chonis Trading başka bir senaryoya ışık tuttu ve Bitcoin‘in desteği 1 saatlik grafikte 8.800 dolar seviyesi boyunca test ettiğini ve şu ana kadar sürdürdüğünü açıkladı. Bununla birlikte, eğer Bitcoin önemli 9.900 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı ve günlük grafikte bu işaretin üzerine çıkmayı başaramazsa düşüş olacağını belirtti. Ayrıca MA200’ün tehlikede olduğuna dikkat çekiyor.

Analist web sitesi Skew.com’dan elde edilen verilere göre, BitMEX‘teki Bitcoin pozisyonları 20 milyon dolardan fazla Bitcoin‘in yerel haftalık düşük seviyesinin 8.640 dolara ulaştığı son birkaç saat içinde tasfiye edildi. Genel olarak, analistler arasındaki duyarlılık değişti ve birçoğu Bitcoin için düşüş senaryosu öngörüyor.

Öte yandan, Placeholder Capital’in ortağı Chris Burniske, Bitcoin için yükseliş sinyali olan Çin yuanının dolar karşısında düşmesi nedeniyle BTC‘nin yakında yükselebileceğini belirtti. Önceki yıllarda Çin yuanı zayıflık gösterdiğinde Bitcoin güç kazandı.

Bloomberg: Bitcoin dijital altın yolunda ilerliyor

Bir diğer yükseliş senaryosu da Bloomberg Intelligence’ın önde gelen emtia analisti Mike McGlone tarafından geldi. Bitcoin‘in bazı temel özelliklerinin güçlü kaldığını açıklayan analist; aktif Bitcoin adreslerinin ve türev pazarının büyümeye devam ettiğine dikkat çekti. Analiste göre, bu, perakende sektöründe ve yeni finansal kurumlar tarafından Bitcoin‘in artan bir şekilde kabul edildiğini gösteriyor.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu