Bitcoin Haberleri

Bitcoin, ”Güvenli Liman” Unvanını Yitiriyor Mu?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, bugün tüm kripto para pazarını her zamanki gibi sürükleyerek temel destek seviyelerinden geçti. Altın ise, tersine yükselmeye devam ediyor.

Kripto para piyasası, son 24 saat içinde düzeltme hızlandıkça 15 Milyar $ ‘ın üzerinde kayıp yaşadı. Bu kadar uzun ve iyi kazanç döneminden sonra daha düşük bir hareket bekleniyordu. Ama henüz panik veya FUD’ye gerek yok.

Toplam piyasa değeri 260 Milyar $ ‘a geriledi ve hafta başından bu yana %10 düştü.

Bitcoin %5 Düştü

Bitcoin, bugünün erken saatlerinde 9.300 $ seviyesinden 9.100$ ‘a kadar düştü.

Hareket neredeyse iki hafta önce başlayan ve şimdiye kadar BTC için alışılmadık bir şey olmayan %13’lük bir gerileme ile sonuçlanan kayıpları hızlandırdı.

Şu anda bu destek seviyesine bağlı kalırken, alt seviyesi 8.800$ civarında. Bunun altında, daha sağlam desteğin bulunduğu 8.300$ ‘a kadar düşüşü durdurabilecek hiçbir şey yok. Yukarı doğru bir hareket şu anda çok olası görünmüyor.

Altın Hala Boğa Piyasasında

Grafiklere göre, kıymetli metal son 7 yılın en yüksek seviyesi olan 1.670$ / ONS’a ulaştı ve bu yıl %10’luk bir artış yaptı.

Altının yükselmesi ve Bitcoin‘in düşüşüyle bazıları 2 varlığın birbirinden ayrıldığını gördükçe BTC‘in ‘dijital altın‘ durumunu sorgulamaya başladı.

Charles Edwards:

”Dünkü piyasa hareketiyle, Bitcoin’in hala “Dijital Altın” olmadığını gördük.”

Peter Schiff:

”Son 5 işlem gününde Dow Jones %7.3, NASDQ %7.9 ve The Grayscale Bitcoin Trust %22 düştü. Buna karşılık Altın %1.6 arttı. Bitcoin böcekleri ve @CNBC, Bitcoin’in dijital altın değil, dijital risk olduğunu söylüyor.”

Altın, son haftalarda kazançlarını korudu ve yükseliş momentumunu artırmaya devam ediyor. Bununla birlikte, hem hisse senetleri hem de dijital varlıkların, bu yılki performans açısından, son düşüşler dahil olsa bile, savunmacı olduğu inkar edilemez.

Bitcoin hala son derece spekülatif olduğu için, dünya tam bir kaos içindeyken fiyatların düşmesi ve volatilitenin yüksek seyretmesi mantıklı duruyor. Tüm şehirler kilitlenirken daha az insan dijital varlıklarla ticaret yapmayı düşünüyor olacak ve altının zaten sahip olduğu piyasa sınırının bir kısmı var.

Altın her zaman ”işlemlerinde daha fazla istikrarı” tercih eden kurumsal yatırımcıların gözdesi olmuştur. Bu, BTC’nin artık güvenli bir liman olmadığı anlamına gelmez, sadece piyasalar tam bir kargaşa içindeyken daha köklü varlıkların ivmesini henüz kazanamadığını gösteriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu