Bitcoin HaberleriKripto Para Analizleri

Analiz: Bitcoin’de ayılar geri mi geliyor?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, bir kez daha 59 bin dolar civarlarında satışla karşılaştı. Peki kripto para birimi için sırada ne var?

Yatırımcılar yeni Omicron COVID varyantından emin olmadığı için küresel hisse senetleri piyasalarında belirsizlik devam ediyor. Şimdiliik kısa vadeli riskler yüksek olduğu için piyasalar bir aşağıya, bir yukarıya kararsız bir şekilde hareket ediyor.

Küresel makro riskten kaçış, devam eden tahvil alımları, piyasaları olumsuz etkiliyor. Risk ürünlerinden çıkan para, devlet tahvillerine akıyor. Dolayısıyla bu, kripto para piyasasını da olumsuz etkiliyor.

Buna rağmen, on-chain verileri güçlü bir şekilde yükselişini sürdürüyor ve uzun likidasyonlar ve düşüş hareketlerinin yatırımcılar için bir alım fırsatı olabileceğini işaret ediyor.

Bitcoin teknik analizi

Son zamanlardaki 69 bin dolardan %22‘lik bir düşüşle, piyasa pisikolojisi hızla açgözlülükten korkuya dönüştü. BTC, yıl için fiyat hareketine bakıldığında bol bol dipleri görse de, daha yüksek zaman çerçevesinde yükselişini sürdürüyor.

Kısa vadeli teknikler, 4 saatlik ve 8 saatlik yükseliş ayrışması, fiyatların daha düşük seviyelere düşmesi ve RSI’nin daha yüksek dip seviyeleri yapması gibi olumlu gelişmeler gösteriyor. Günlük momentum düzleşiyor ve yavaş yavaş yükseliyor, bu da kısa vadede bir başka olumlu gelişme.

Boğaların yakın vadeli dip seviyelerini 53.3K$’da tutması ve bir dip oluştuğunu doğrulamak için bir önceki tepe olan 59 bin dolar seviyesinin geçilmesi gerekiyor. 53,3 bin doları tutmamak, BTC’yi bir sonraki büyük birleşik teknik ve zincir üstü destek bölgesi olan 53 bin dolar ile 50 bin dolar arasında bölgeye kolayca gönderebilir.

Hisse senedi piyasalarının bir geri çekilmeye girmesi göz önüne alındığında, BTC oldukça iyi dayandı, bu da mevcut koşulların BTC’nin küresel makro risk yokken bile hisse senetlerinden daha iyi performans gösterdiği Eylül ve Ekim’e benzediğini gösteriyor.

Hisse senetlerinden gelecek olan daha fazla satış baskısı, Omicron’daki belirsizlik ve hatta uzun tasfiyeler durumunda – BTC’nin 21 haftalık ve 21 haftalık EMA’yı 51 bin dolar ve 53,1 bin dolarda tutması kritik önem taşıyor. Hisse senetleri büyük teknik dirençleri, düşüş eğilimini ve şimdi de para politikası ve yeni virüs endişeleri üzerindeki belirsizliği test ederken, satış baskısı ağırlıklı olarak aşırı ısınan vadeli işlem piyasasından, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerindeki değer kayıplarından ve makro riskten geliyor.

On-Chain analizi

Kısa vadeli oynaklığa ve %22’lik düşüşe rağmen, uzun vadeli sahipleri ve madenciler geri çekilmeyi agresif bir şekilde satmadıkları için zincir içi göstergelerdeki genel eğilim yükselişi sürüyor.

Fiyat düşüşüyle agresif bir şekilde satış yapan uzun vadeli sahipleri ve madenciler, özellikle boğa piyasası için önemli bir tehlike işareti. Tüm borsa rezervlerinin çok yıllı yeni dipler yapmasıyla birlikte fiyatın düşmesi, bunun bir ayı piyasasının başlangıcı olmadığına işaret ediyor. Tipik olarak, yatırımcılar satmak için borsalara BTC yatırdıkça borsa rezervleri önemli ölçüde artmaya başlar. Borsalardaki azalan rezervler, özellikle 2021’in çoğunda güçlü bir birikim eğilimi gösteriyor. 1 Kasım 2021’den bu yana, tüm borsa BTC rezervleri yaklaşık 62.500 BTC düştü ve rezervleri çok yılın en düşük seviyesi olan 2.3 milyon BTC’ye geriledi. Bu, toplam BTC arzının %89’unun şu anda satışa sunulmayan borsa dışı olduğu anlamına geliyor.

Değerlendirme

Kısa vadeli teknikler, momentum göstergelerine bakıldığında yavaş yavaş pozitif yönü gösteriyor, ancak daha yüksek zirveler ve daha yüksek dipler görmemiz gerektiğinden son fiyat hareketlerine dip demek için henüz çok erken.

Piyasaların geri çekilmesinden kaynaklanan kısa vadeli risk, para politikası ve Omicron varyantındaki belirsizlik ve yüksek kaldıraç, BTC için ters rüzgarlar olarak görülebilir. Hisse senetlerindeki riske rağmen BTC iyi durumda, ancak kaldıraçlı piyasalardan gelen tasfiyeler ile hala 53 bin dolar ve 50 bin dolarlara düşüşler gelebilir.

Temel ve zincirdeki genel eğilim, kesin bir şekilde yükselişini sürdürüyor, ancak şimdilik, hisse senetlerinin haftanın geri kalanında nasıl işlem gördüğünü ve piyasalarda potansiyel bir dip oluşumu belirtilerini bekleyip görmemiz gerekiyor. Kısa vadeli risk yüksek kalmaya devam ediyor, bu nedenle yatırımcılar teknik destekte sabırla BTC biriktirmek, likidasyon veya hisse senetlerinde daha fazla düşüş olması durumunda parçalı alımlar tercih edebilir.

Not: Yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu