Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin, Ayı Piyasasına Mı Giriyor?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, bu yıl birkaç olumlu ralliye tanık oldu, ancak son birkaç gün önde gelen kripto para birimi için o kadar iyi geçmedi. Bitcoin fiyatı geçen haftaki zirvesi olan 10.000$ ‘dan yaklaşık 9.000$ ‘a kadar düştü. Geçmişte de Bitcoin, 5 haneli fiyat bölgesinde herhangi bir istikrar kazanamadı.

Bitcoin Ayı Piyasasına Girebilir!

Bitcoin, 2020 yılına 7.000$ ‘ın altında başladı ve son bir buçuk ay içinde önemli fiyat artışları yaşadı. Bitcoin fiyatı, 10.000$ ‘lık psikolojik direnç seviyesinin üzerine bile çıktı. Birkaç analist, Bitcoin fiyatının bu hafta yaklaşık 9.000$’a düştükten sonra ayı piyasasına girebileceğine inanıyor. Bitcoin düşerse, başka bir ayı piyasası ufukta.

Corona Virüsün Piyasaya Etkisi

Çin’in Wuhan kentinden ortaya çıkan corona virüsü, Dünya Sağlık Örgütü’nün uluslararası acil durum olarak ilan etmesiyle tüm dünyaya yayılıyor. Corona virüsün küresel ekonomiyi yavaşlatması korkusuyla, yatırımcılar güvenli bir cennet olarak Bitcoin‘e yöneliyor. Kurumlar, virüsün etkisinden dolayı faaliyetlerini durdurdukça virüs Çin ekonomisini etkiledi.

Mevcut Boğa Koşusunu Geçersiz Kılmak İçin ”9.000$ ‘a Düşüş” Yeterli Değil

Bazı kripto para analistlerine göre, kripto para biriminin boğa piyasası yapısını geçersiz kılması için 9.000$ yeterli değil. Pazardaki değişim ancak 8.000$ ‘lık ortalamanın altına düştüğünde gerçekleşecek. Bitcoin‘in yükselişini sürdürmesi için fiyatın yakında 10.000$ ‘lık alanın üzerine çıkması gerek ve 14.000$ ‘lık direnç seviyesiyle karşı karşıya kalması lazım. Önde gelen kripto para birimi önemli bir noktada, çünkü 9.000$ ‘ın altına bir düşüş onu aşağı doğru hızlandırabilir ve ayılar bunun kontrolünü ele alabilir.

Bitcoin Ticaret Hacmi Düştü

Son birkaç gün içinde, Bitcoin ticaret hacmi oldukça düştü, bu da büyük bir hareketin gerçekleşmek üzere olduğunu ima edebilir. Bitcoin, destek için 9.400$ seviyesini tutamazsa, büyük olasılıkla aşağı yönlü bir ralli köşede bekliyor. Aşağı yönlü ralli, Bitcoin fiyatını 8.000$ veya daha da altına düşürebilir.

Sonuç

Bitcoin, 2020 yılına 6.900$ ile başladı ve 10.000$ ‘ın üzerine çıktı. Ancak, fiyat hızla düştüğü için Bitcoin‘in zaferi uzun sürmedi. Şu anda, Bitcoin çok önemli bir aşamada. Mevcut desteği tutamazsa, ayılar piyasanın kontrolünü ele geçirecek.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu