Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin Balinaları Birikim Aşamasına Başladı!

Sponsorlu İçerik

ABD merkezli kripto para borsası Kraken’in raporuna göre, Bitcoin balinaları daha fazla Bitcoin biriktirmeye başladı.

Rapor analizinde, 3 Haziran 2018’den 16 Ocak 2020’ye kadar Bitcoin Adres Dengeleri (1.000 ile 10.000) ile Yıllık Volatilite arasındaki ilişkiyi gösteren bir grafik paylaştı. Grafiğe göre Bitcoin Balinaları “bekle ve gör” modelini izliyor.

Bundan önce, Bitcoin birikiminin başka bir aşaması daha vardı, büyük yatırımcılar, kripto parayı elinde tutmuş, fiyatın toparlamasını ve bundan kar elde etmesini beklemişti.

Raporda ayrıca, 3 Ocak 2020 itibarıyla çok sayıda kripto para birimini elinde bulunduran Bitcoin adreslerinin sayısında da istikrarlı bir büyüme olduğunu belirtti. Kraken’in verilerine göre, son kripto boğa rallisi cüzdanlarında 100 ile 1.000 BTC arasında tutan Bitcoin yatırımcılarının sayesinde ilerledi.

Kraken, önümüzdeki haftalarda veya aylarda büyük bir Bitcoin koleksiyonunun (hesapta tutulan koinlerin) azalmasını ve bu durumunda piyasadaki yüksek volatilitenin yeniden ortaya çıkmasına neden olacağını öngörüyor. Rapor, “birikim bekleyen volatilite” olgusunun, piyasa likiditesinin emiliminden kaynaklandığını ve daha sonra talep oranı dengesizliğine sıkı bir arza karşılık geldiğini açıklamaya devam etti.

Sonuç Olarak

Kraken ayrıca raporda, yüksek biriktime eğiliminin Bitcoin‘in son boğa rallisinde en önemli faktör olabileceğini belirtti. Birikim arttıkça ve halving olayı yaklaşırken, BTC‘ye olan talep yakın gelecekte yükseleceğinden ve bu durumun Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek değerine ulaşmasına neden olacağını varsayıyor.

Kraken, raporda, son sosyal ve ekonomik krizin, Bitcoin‘in 10.000 dolara ulaşmasına ve tüm zamanların en yüksek artışını aşma azmine katkıda bulunan önemli bir faktör olduğu olarak görüyor.

Çin refahının sosyal dokusunu tahrip eden Çin Corona virüs salgını gibi olaylar, başarısız ekonomiye karşı bir önlem olarak piyasaya 170 milyar dolardan fazla enjekte eden Çin Merkez Bankası kripto boğa rallisine katkıda bulundu.

Bu temel yönlerler düşünüldüğünde, Bitcoin traderları ve yatırımcılar duygulara dayanmayan bilinçli bir karar verebilirler.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu