Bitcoin HaberleriManşet
Trend

Bitcoin başka bir ralli için mi hazırlanıyor?

Sponsorlu İçerik

Her ne kadar Bitcoin son birkaç gün içinde iyileşmiş olsa da, 10.000 dolar seviyesinden birkaç kez reddedildi. Analistler, BTC görünümünün boğa olduğunu kabul ediyor ve yukarı doğru bir hareket öngörürken, önde gelen kripto para birimi altcoin‘lerden daha fazla pazar payına sahip olabilir.

Kripto endüstrisi için yılın en önemli olaylarından biri olan Bitcoin halving‘i gerçekleşti ve önde gelen kripto para birimi ani bir düşüşten sonra iyileşiyor. 10 Mayıs’ta, BTC, BitMEX‘te 200 milyon dolarlık büyük bir tasfiye dalgası nedeniyle 9.500 dolardan 8.100 dolara kadar düştü.

Düşüşten günler önce, Bitcoin bu yıl Şubat ortasında en son ulaştığı seviye olan 10.000 doların üzerine çıkaran bir ralliye başladı. Ancak, göstergeler şimdi yeni bir ralliyi gösteriyor. Haberimizin hazırlandığı sırada, Bitcoin son 24 saatte %1.16’lık bir kayıpla 9.466 dolardan işlem görüyordu. Ancak aylık grafikte Bitcoin %41.60’lık bir kazanç gösteriyor.

Mayıs ayında, Bitcoin 10.000 dolar seviyesini iki kez reddetti ve BTC 9.300 dolar bölgesinde mevcut fiyatın yakınında destek bulmuş olsa da, 10.000 doları aşmak için gerekli satın alma baskısını bulamadı. Bununla birlikte, bazı analistler Bitcoin için iyimser bir bakış açısı üzerinde hemfikir.

Bitcoin ralli için hazırlanırken altın haçı oluşturuyor

Analist Josh Rager‘a göre, Bitcoin yeni bir ralli hazırlıyor ve yatırımcıların önümüzdeki günlerde 4 saatlik grafikte 9.550 doların üzerinde bir kapanış izlemelerini öneriyor. Analiste göre bu seviye, önümüzdeki günlerde BTC için önemli olacak. Ayrıca, Bitcoin bu seviyeyi geçemezse, kripto paranın fiyatında yerel bir tepe bulmuş olabilir.

Analist Mohit Sorout, Bitcoin‘in geçmişte gösterdiği tarihi bir desen buldu ve şimdi tekrar yanıp sönüyor. Sorout‘a göre, BTC mevcut paterni (aşağıdaki resimde görüldüğü gibi) 5.000 dolardan 7.000 dolara ve 8.000 dolardan 14.000 dolara çıkmadan hemen önce gösterdi. Tarih tekrarlanırsa, Bitcoin yılın en yüksek seviyesine ulaşabilir.

Analist Josh Olszewicz, Bitcoin’in 50 günlük hareketli ortalamasının 200 günlük hareketli ortalamayı aştığını belirtti. Böylece, BTC altın bir haç oluşturdu. Analist, bu göstergenin Bitcoin için yükseliş senaryosuna işaret ettiğini, ancak altcoin‘ler için düşüş eğilimi gösterdiğini belirtti. Olszewicz’in analizi Blockfyre’in analisti Pentoshi tarafından da destekleniyor.

Pentoshi:

”ETH 2016’dan beri görülmeyen seviyelere yöneliyor. LTC 2014-2016 fiyatlarının altında. XRP, 2014, 2016 ve 2017 seviyelerine doğru ilerliyor. Alt pazar yakında teslim olacak gibi görünüyor. En kötüsü henüz gelmemiş gibi görünüyor, ancak daha sonra büyük fırsatlar sunacak.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu