Bitcoin HaberleriManşet

ABD’li yatırımcıların %74’ü BTC’nin balon olduğuna inanıyor

Sponsorlu İçerik

Bank of Amerika‘nın anketine göre ABD’li Yatırımcıların %74‘ü Bitcoin’in balon olduğuna inanıyor.

Bitcoin‘in kurumsal olarak benimsenmesi geçtiğimiz yıl liste dışı kalmıştı. Wall Street sonunda Bitcoin‘e yatırım trendine dahil oldu. Ancak yeni bir rapor, halkın destek ve güçlü yatırım gösterisine rağmen sadece birkaçının BTC‘nin potansiyeline inandığını ortaya koydu. Anket, her üç yatırımcıdan birinin en yüksek kripto para (BTC) biriminin bir balon olduğuna inandığını gösterdi.

Bank of America Fon Yöneticisi Anketi, kripto para ve hisse senedi piyasalarının geliştiği bir dönemde yatırımcıların düşüncelerini araştırdı. Bitcoin ilk kez yaklaşık 64,850 dolardan yeni bir rekor kırarak şu anda 63.000 dolar civarında işlem görüyor. En büyük kripto para şu anda 1.18 trilyon dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bu durum onu dünyanın en büyük altıncı varlığı yapıyor.

Hala bir balon olduğu düşüncesi

Bununla birlikte, BofA anketine katılanlara göre, Bitcoin hala bir balon. Banka, yönetim altındaki varlıklarda 533 milyar dolarlık en iyi 200 yatırımcıya anket yaptı. Bunların %4‘ü Bitcoin’in kesinlikle bir balon olduğuna inanıyor, %16‘sı olmadığından emin ve %10‘u ankete katılmak istemedi.

Yatırımcılar ayrıca Bitcoin‘i en çok yatırım gören ikinci varlık olarak oyladılar. %27‘lik oy payıyla teknoloji hisse senetlerini takip etti.

Bununla birlikte, BTC döngüsel hisse senetleri ve ABD Hazinesi karşısında iyi bir sıralama yaptı. Ayrıca çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişimde de olumlu bir konuma sahip.

Yatırımcılar borsaya büyük güven ifade etti. Yalnızca %7‘si borsanın bir balon olduğunu düşünüyor. Yaklaşık %70‘i geç dönem bir boğa piyasasında olduğumuzu iddia ediyor. BofA baş yatırım stratejisti Michael Hartnett şunları söyledi:

Yatırımcıların yalnızca %7‘si ABD hisse senedi piyasasının bir balon içinde olduğunu düşünüyor. %25 erken aşama boğa piyasası ve %66 geç aşama boğa piyasası düşünüyor. Küresel yatırımcılar arasında hem makro hem de piyasa iyimserliği yüksek seyrediyor. Enflasyon ve daha yüksek vergiler daha acil riskler olarak görülüyor. “

Yatırımcıların düşüş eğilimine rağmen, ABD’de kripto para sahipliği artmaya devam etti. Magnify Money tarafından 12 Nisan Pazartesi günü yapılan bir anket, Amerikalıların %22‘sinin bir çeşit kripto paraya sahip olduğunu ortaya koydu. Y kuşağı için bu rakam %35 ile daha yüksekken, Gen Zers için %30‘dur.

Wall Street, coinbase’in halka arzının kritik olduğuna inanıyor

BofA tarafından anket yapılan yatırımcıların çoğu, Coinbase halka arzını kripto para endüstrisi için önemli bir an olarak görüyor. Amerikan kripto para borsası, Nasdaq doğrudan listelemeyle giriş yaptı. Değerlemesi yaklaşık 100 milyar dolar seviyesinde.

Bir sermaye piyasası şirketi olan BTIG‘nin baş stratejisti Julian Emanuel, “Bununla birlikte, önde gelen bir kripto para borsasının Çarşamba günü halka arzının başka bir yüksek profilli yatırım seçeneği sunacağını söyledi. Önümüzdeki hafta Bitcoin‘in nasıl tepki vereceği, önümüzdeki haftalardaki hareket yönünü belirleyecek.

Coinbase‘in 56 milyon doğrulanmış kullanıcısı var ve yılın ilk çeyreğinde 1.8 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Ancak, buna rağmen, bazı eleştirmenler borsanın hala aşırı değerlendiğine inanıyor. Bunlardan biri olan David Trainer, 100 milyar dolarlık değerlemeyi “gülünç derecede yüksek “ olarak nitelendirdi.”Yatırım araştırma şirketi New Constructs‘a başkanlık eden Trainer, piyasa olgunlaştıkça Coinbase‘in pazarının büyük bir bölümünü kaybedeceğine ve karlarının daha küçük borsalara kaybedeceğine inanıyor. Forbes ile yaptığı konuşmada, coinbase‘in işlem marjlarının, rakiplerinin ücretleri düşürmek gibi kaçak avlanma taktiklerine yönelmesiyle büyük ölçüde düşeceğini iddia etti. Robin hood‘a, Charles Schwab gibi eski titanları nasıl ele geçirdiğinin en iyi örneği olarak işaret etti.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu