Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bitcoin Hırsızları Yakalandı!

Sponsorlu İçerik

Tokyo Emniyet Müdürlüğü siber suç birimi, bilgisayar korsanlığı suçlamaları nedeniyle Yuto Onitsuka ve Takuma Sasaki‘yi tutukladı. İkilinin Tokyo merkezli kripto para borsası CoinExchange‘ten 711.000 Dolar değerinde Bitcoin çaldığı iddia ediliyor.

Polisler 23 Ocak’ta, Yuto (25) ve Takuma’yı (28) 78 Milyon Yen değerinde Bitcoin çaldığı iddiasıyla tutukladı. Bitcoin’ler 29 Ekim 2018’de çalındı. Raporlara göre, çalıntı Bitcoin’ler, şüpheliler tarafından iç ve dış borsalarda yönetilen iki hesaba havale edildi. Ayrıca, Yuto Onitsuka’nın soygun zamanında Tokyo merkezli borsada bir çalışan olduğu bildirildi. Şirket hesabının kullanıcı adı ve şifresi vardı.

Kripto Para Alanındaki Siber Suçlar Endişe Yaratıyor

Son birkaç yıldan bu yana kripto para alanındaki siber suçlarda bir artış oldu. Suçla lekelenen 2.8 Milyar Dolar değerinde Bitcoin, 2019’da kripto para borsaları aracılığıyla aklandı. Chainalysis’e göre, bu Bitcoin’lerin yarısından fazlası dünyanın önde gelen kripto para borsaları Huobi ve Binance aracılığıyla aklanıyor. Bitcoin kullanıcılara anonimlik sağlasa da, kayıtlar bir kamu defteri üzerinde kalıcı olarak yayınlandığından işlemler gizlenebilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu