Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin işlem ücretleri, yüzde 300’den fazla arttı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin halving‘in bir günden daha kısa sürede gerçekleşeceği tahmin ediliyor ve son birkaç gündür işlem ücretleri artıyor.

Bitinfocharts‘ın verilerine göre, 8 Mayıs Cuma günü, ortalama işlem ücreti yaklaşık 3.19 $’a kadar yükseldi; bu, 4 Mayıs’taki (yaklaşık 0.6 $) yani dört gün öncesine göre %350’den fazla bir yükselişi gösteriyor.

Bitcoin ağı, ciddi fiyat dalgalanmalarının olduğu zamanlarda artan işlem ücretleri gördü. Fiyatın 20.000 $ civarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı Aralık 2017’de ortalama işlem ücreti yaklaşık 55 $’dı.

Yüksek işlem ücretleri neden yükseliyor?

Daha yüksek işlem ücretleri, kullanıcıların işlemlerini önceliklendirmek ve bekleme süresini azaltmak için daha fazla ödeme yapmaya istekli olduklarını ve bu da ağı kullanan daha fazla kişiye bağlanabileceklerini gösteriyor.

Ağdaki artan baskıya, yaklaşan Bitcoin halving‘in neden olması tamamen mümkün. Gerçekleştiğinde, madencilerin işlemleri doğrulamak için aldıkları Bitcoin miktarı yarıya indirilecek.

Son zamanlarda, ağın daha fazla sayıda onaylanmamış işlem gördüğü de söz konusu bir durum.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, henüz onaylanmamış olan işlemlerin toplam büyüklüğü geçen hafta boyunca önemli ölçüde arttı. Piyasanın üçüncü halving etkinliğine nasıl tepki vereceğini ve Bitcoin‘in işlem ücretlerinde bir artış olup olmayacağını hala belirsizliğini koruyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu