Bitcoin HaberleriManşet

”Bitcoin, Küresel Ekonomik Kriz Sırasında Fırlayacak”

Sponsorlu İçerik

Genesis Madencilik Hizmet Operasyonları Direktörü Philip Salter, derinleşen ekonomik krizin, bankacılık sisteminin risklerinden korunmak ve kripto para birimlerinin değerini artırmak için bir araç olarak Bitcoin‘in popülaritesini artıracağına inanıyor.

Philip Salter:

“Ekonomik kriz önlenebilirse, Bitcoin de önemli bir değişiklik olmayacak. Ancak, gerçek bir çökme meydana gelirse, ilk kripto para birimine olan ilgi, bankacılık sisteminin risklerine karşı korunma aracı olarak görüleceği için fırlayacak. Ekonominin batacağına dair şüphecilik, Bitcoin’e daha fazla ilgi duyulmasına neden olacak.”

Sektörün kısa vadeli beklentilerini tartışan uzman, madencilerin son pazar çökmesinde önemli bir rol oynadığını kabul etti. Bu bağlamda şunları söyledi:

“Bütün bunlar geleneksel pazarlardan farklı değil, borçlarını ödemek ve çalışmaya devam etmek için her şeyi satmanız gerekiyor. Madenciler elektrik için ödeme yapmalı, diğer işletme maliyetlerini karşılamalı. Giderleriniz dolar cinsinden olduğundan, işlemlere devam etmek için daha fazla Bitcoin satmanız gerekiyor.”

Bu nedenle, pazardaki hızlı düşüş dönemlerinde, madencilerin Bitcoin arzı üzerindeki baskısı artabilir, bu da fiyatı kaçınılmaz olarak daha düşük ve aşağı iter. Bununla birlikte, belirli bir noktada madenciler, fiyatın yükselmesini bekler ve ekipmanlarını kapatabilirler.

Bitcoin‘in düşmesiyle birlikte, BTC hashrate yaklaşık % 30 düştü. Bu da, blok bulma hızında % 70 oranında bir azalmaya yol açtı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu