Bitcoin Haberleri

Bitcoin madencileri Teksas’taki çalışmalarına tekrar başladı

Sponsorlu İçerik

ABD’de yaşanan küçük ölçekli madencilik kısıtlamalarının ardından, ülkenin madencilik bölgesi Teksas’ta Bitcoin madencilik faaliyetleri yeniden başladı ve tam kapasiteye döndü.

ABD ve Avrupa’da görülen aşırı sıcaklar yaşam koşullarını ciddi bir şekilde etkilerken, ülkede sıcaklık nedeniyle birçok şebekede güç aktarım sorunları yaşanıyor. Aşırı yüklenme ise elektrik kesintilerinin artmasına neden oldu. 10 Temmuz tarihinden itibaren Teksas eyaletinin elektrik yükünün %90’ınını yöneten Texas Elektrik Güvenilirlik Konseyi’nin (ERCOT), madencilik operatörlerinin çalışmalarını durdurmasını talep etti.

11 Temmuz’da ise kripto para madenciliği faaliyetleri durduruldu. Kapatma, Teksas’taki toplam şebeke kapasitesinin yaklaşık %1’i olan 1.000 megavat değerinde elektriği serbest bıraktı. Texas Blockchain Konseyi başkanı Lee Bratcher, bugün yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Madenciler birkaç gün önce çalışmalarına tekrar başladı. ERCOT, şebekede 3.000 megavatın (MW) üzerinde yedek kapasite ile normal bir çalışma moduna geri döndü.”

Argo CEO’sundan açıklama

Bazı madencilik şirketleri faaliyetlerini gönüllü olarak kısıtlanmıştı. Büyük madencilik şirketlerinden biri olan Argo Blockchain CEO’su Peter Wall, Teksas’ta faaliyet gösteren 16 şirketin çalışmalarını kısıtladığını ve yaklaşık olarak 1000 megavat gücün şebekeye iade edildiğini söyledi:

“Bu güç, kullanılan elektriğin yüzde 1’ine eşitti. Bu, herhangi bir elektrik kesintisi olmayacağından emin olmak için talep edildi. Dolayısıyla arzın talebi karşılayamaması gibi bir durum söz konusu değildi.”

“Elektriği doğal enerjiden alıyoruz”

Başka bir Bitcoin madencilik firması SATO’nun CEO’su Romain Nouzareth, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bulunduğunuz yerde ağı yönetmek önemlidir. Bu elektriği zaten temiz enerjiden alıyoruz. “Çoğu madencilik operasyonunda çıkarılan BTC’ler rüzgar ve su gücünden üretiliyor.”

Rüzgar enerjisi odaklı madencilik Teksas’ta zirvede

Son dönemlerde rüzgar enerjisinden elde edilen elektrik kullanımını artıran Teksas, ABD’nin önde gelen eyaleti olarak görünüyor. Eyalette faaliyet gösteren 27 şirket olduğu biliniyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu