Bitcoin Haberleri

Bitcoin madencilik operatöründen iflas koruma başvurusu

Sponsorlu İçerik

Bitcoin madencilik şirketlerine hosting (barınma) hizmeti veren en büyük operatörlerden olan Compute North, Teksas mahkemesine iflas kanunun 11’inci bölümü kapsamında iflas koruma başvurusunda bulundu.

Kripto madenciliğinin veri merkezlerinin en büyüğü olan Compute North, Teksas mahkemesine iflas yasasının 11’inci bölümünden iflas koruma başvurusunda bulundu. Kripto para fiyatlarındaki düşüşün sektöre ağrılık vermesini neden gösteren firmanın CEO’su Dave Perrill, bu ayın başlarında istifa ettiğini duyurmuştu. ABD’de ikisi Teksas’ta, biri Güney Dakota’da ve Nebraska’da dört tesisi olan şirketin yöneticisi Kristyan Mjolsnes, istikrarlı ilerlemek için kapsamlı bir yeniden yapılandırma sürecine girdiklerini söyledi:

“Bu, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza hizmet vermeye devam etmemizi, aynı zamanda stratejik hedeflerimize ulaşmak için gerekli yatırımları yapmamızı sağlayacaktır.”

Yapılan iflas başvurusunda Compute North şirketinin tahmini borçları ve tahmini varlıklarının 100 ile 500 milyon dolar arasında olduğu belirtildi.

Şubat ayında 385 milyon dolarlık yatırım almıştı

Şubat ayında yeni Bitcoin madenciliği veri merkezlerinin finansmanı için 385 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu. Madenciler için en büyük veri merkezi sağlayıcısı olan Compute North, diğer büyük madencilik şirketleri ile de anlaşma yaptı.

Şirketin müşterileri arasında Marathon Digital, Compass mining, Hive Blockchain gibi büyük firmalar yer alıyor.

Marathon: “Operasyonlarımız etkilenmeyecek”

Marathon Digital, iflas koruma başvurusunun mevcut madencilik faaliyetlerini ve Compute North ile iletişimini etkilemeyeceğini tweetledi .

“Bugün, barındırma sağlayıcılarımızdan biriyle ilgili bir dosya yayınlandı. Şu anda mevcut olan bilgilere dayanarak, bu dosyalamanın mevcut madencilik operasyonlarımızı etkilemeyeceği kanaatindeyiz. Barındırma sağlayıcısıyla iletişim halindeyiz ve bu süreç boyunca çalışırken ilerlemelerini izliyoruz.”

https://twitter.com/MarathonDH/status/1573083511619305472

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu