Bitcoin Haberleri

Bitcoin madencilik şirketi Core Scientific, 2 bin BTC sattı

Sponsorlu İçerik

Geçtiğimiz Haziran ayında 7 bin 202 Bitcoin satışı yapan madencilik şirketi Core Scientific, Temmuz ayında da 1975 BTC sattığını açıkladı. Şirket yaptığı satışlarla 44 milyon dolar gelir elde ettiğini belirtirken satış ortalamasının ise 22 bin dolar civarında olduğu kaydedildi.

Terra LUNA‘nın Mayıs ayında başlayan çöküşüyle beraber yaşanan kripto para krizi, birçok madencilik şirketinin Bitcoin’lerini satmasına neden oldu. Uzun süre Bitcoin satmadan ayakta kalabilen şirketlerden biri olan Core Scientific, yüksek fiyatlardan satmadığı Bitcoinleri çok daha düşük seviyelerden satmak zorunda kaldı. Teksas merkezli madencilik firması, Haziran ayında 7 bin 202 BTC sattığını duyurdu. Temmuz ayında 1975 BTC sattı. 

Resmi kanallardan açıklama yapan firma, 44 milyon dolar gelir elde ettiğini ve şu an ellerinde 1205 BTC ve 83 milyon dolar nakit olduğunu açıkladı.

“Satışlara devam edeceğiz”

Yapılan açıklamada, satışlardan elde edilen gelirlerin veri merkezlerinin genişletilmesi için gereken sermayenin ve 2021 yılında verilen 100 bin ASIC cihaz siparişinin Bitmain şirketine ödenmesinde kullandığı belirtildi. Açıklamanın devamında ise şirketin büyüme için gerekli olan sermayeyi arttırmak, likidite sağlamak, işletme giderlerini karşılamak ve borcunu ödemek için Bitcoin satmaya devam edeceği kaydedildi. ASIC cihazları için 10 milyon dolarlık nihai bir ödeme yapıldığı duyuruldu.

14 bin yeni cihaz çalışmaya başladı

Açıklamada, Temmuz ayında 14 bin ASIC cihazının çalışmaya başladığı ve böylece toplam hashrate!in saniyede 19,3 exahash’a yükseldiği de belirtildi. Söz konusu rakam aynı zamanda Core Scientific’i Kuzey Amerika bölgesinde listelenen madencilik şirketleri arasında en yüksek hash oranına sahip.

Şirket CEO’su Mike Levitt, Temmuz ayında toplam 1221 Bitcoin ürettiklerini ve toplamda 195.000 ASIC cihazına sahip olduklarını belirtti.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu