Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin madencilik zorluğu, halving’den önce yükseliyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin madenciliği zorluğu yükselmeye başladı. Altı ay içinde en büyük yüzde değişimini kaydettikten sonra, ağ daha önce hiç tanık olmamış zorluk seviyelerine ulaşmaya hazırlanıyor.

BTC.com’un dünkü istatistiklerine göre, Bitcoin‘in madencilik zorluğu 14.72 trilyondan (T) %8.45’lik bir artışa işaret etti ve 15.95 T’ye yükseldi. Ağ, en son geçen yılın Eylül ayında %10.38 oranında arttığı bir dönemde, bu kadar güçlü bir artış kaydetti.

Şimdi, veriler madencilik zorluğunun tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru ilerlediğini gösteriyor. BTC.com iki haftadan biraz fazla bir süre içinde, ağ zorluğunun %8.09 daha artacağını ve toplam değerini 17.24 T’ye çıkacağını tahmin ediyor.

Bitcoin madencilik zorluğu, yeni ağ gücünü veya eksikliğini hesaplayan bir ağ ayarlamasıdır. Ağ ne kadar fazla hash gücü ve dolayısıyla madenciler olursa, zorluk seviyesi o kadar yüksek olur ve bunun tersi de geçerlidir. Bu, 10 dakikalık bir ortalamayı korumak için blok süresini geciktirmek veya arttırmak için bir araç görevi görüyor. Bir bloğun madenciliği 10 dakikadan az sürerse, zorluk artar, daha uzun sürerse zorluk düşer.

Bitcoin halving için madencilik zorluğu ne anlama geliyor?

Bitcoin halving‘e 25 günden daha kısa bir süre kaldı. Bitcoin‘in blok ödülü yarıya düştükçe, bazı perakende madenciler, madencilik teçhizatlarının modası geçtiği için karlılıkta azalma nedeniyle teslim olmaya zorlanabilir; tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan madencilik zorluğu, durumu daha da kötüleştirebilir.

Bununla birlikte, her blok ödülü için daha az madencinin yarıştığı bir dönemde, zorluk sonunda yeniden ayarlanacak ve daha az gelişmiş madencilik makinelerine sahip olanlara bir kez daha karlılık şansına sahip olacak.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu