Bitcoin Haberleri

Bitcoin madencilik zorluğu yeni rekor kırdı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin madencilik zorluğu %21,53 artarak yeni maksimum seviyesi 25 trilyon değerine ulaştı. Yüzdedeki artış, Haziran 2014’ten bu yana görülen en büyük artış oldu. Madencilik zorluğu, Bitcoin üretme zorluğunun bir göstergesidir ve hash rate’deki değişimlere göre iki haftada bir otomatik olarak yeniden ayarlanır.

Önceki yeniden hesaplamadan sonra zorluk %12.61 düşmüştü. Bu, Çin’de bitcoin madenciliği için önde gelen havuzların madencilik çiftliklerine elektrik tedariki ile ilgili sorunların neden olduğu bitcoin hashrate‘in önemli bir çöküşünün arka planında gerçekleşti.

BTC.com‘a göre, haberimiz yazılırken ağdaki toplam hesaplama hızı 179,25 EH/s‘di. Bu yeni bir rekor değer. BitinfoCharts da neredeyse aynı gösterge seviyesini (179.6 EH/s) veriyor. 

Coin Metrics‘e göre, hash oranı Nisan ayı başlarında bu seviyelere ulaştı. Şirketin uzmanları, göstergeyi hesaplamak için metodolojilerini Mayıs 2020’de sundular.

Daha önce Kraken borsasının analistlerinin, mevcut tüm ölçümlerin gerçek durumla çeliştiğini belirtmiş ve hash oranını hesaplamak için kendi araçlarını geliştirmeye karar verdiklerini açıklamıştı.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak için, Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu