Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin Popülaritesi, Orta Doğuda Büyüyor!

Sponsorlu İçerik

Son zamanlarda, birçok kişi Bitcoin‘in “güvenli sığınak” olup olmadığını sorguluyor. Ancak, Orta Doğu’daki birçok trader ve madencinin ”güvenli sığınak” düşüncesinde olduğu anlaşılıyor. Yapılan açıklamalara göre, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin, ABD tarafından uygulanan zorlu ekonomik koşullar ve yaptırımlarla karşı karşıya kalmalarından dolayı, bu eyaletlerde güvenli sığınak olarak görüldüğünü gösteriyor.

Filistinli bir madenci ve trader olan Rami Mohammad Ali, bölgedeki insanların son birkaç hafta boyunca Bitcoin ve altcoin satın aldığını söylüyor. 90 müşteriye yaklaşık 30 Bitcoin, 6 ay önce ise, yaklaşık 50 müşteriye sadece 20 adet Bitcoin sattığını iddia ediyor.

İran’ın Tahran şehrinden anonim bir Bitcoin trader’ı, ülkesinin vatandaşlarının Bitcoin‘e ilgi göstermeye başladığını ve birçoğunun az miktarda nakit ile altın rezervlerine ek olarak Bitcoin de biriktirmeye başladığını iddia ediyor.

Yaptığı açıklamada:

”Bitcoin devrim niteliğinde bir ürün, ancak biraz daha zamana ihtiyacı var. Geçmişte insanlar Bitcoin’in yeni bir dolandırıcılık türü olduğunu düşünüyorlardı. Artık bu düşünce yok oluyor ve Bitcoin’e inanıyorlar.”

Ortadoğu ve yurtdışındaki şirketlerin finansal alışkanlıklarını ve modellerini analiz eden Gate Trade gibi şirketler, yalnızca İran’da standart fiat üzerinden kripto paraları kullanan yaklaşık 30 ticari girişim olduğunu belirtti.

Yemen’de bir Bitcoin trader’ı olan Mohammad Alsobhi, bölgedeki kripto para pazarının son birkaç yılda çok büyük olmasa da değişmeye başladığını iddia ediyor. Ayrıca, Bitcoin’in Yemen’deki varlığının istikrarlı bir şekilde büyümesini ve yeni kripto para çıkarmak için gerekli ekipmana sahip olmasını istiyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu