Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bitcoin Popülerliğini Kaybediyor!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin ve diğer kripto paralara olan ilgi 2019 yılında karışık tablo çizmeye devam ediyor. Özellikle de Bitcoin, bu yıl popülerliğinde istikrarlı bir düşüşe tanık oluyor. Bu düşüş, 2019 yılının başlangıcında toparlanma olacağı tahmin edilen Bitcoin fiyatının beklentileri karşılayamadığı gerçeğine bağlanabilir.

Bitcoin için Google aramaları, popülaritesinde büyük bir düşüş yaşadığını doğruluyor. ABD, İngiltere ve Çin de dahil olmak üzere bazı büyük pazarlar, Bitcoin aramalarında düşüşe tanık oldu. Google arama analizine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde Bitcoin aramalarının 2019 yılında önemli ölçüde azaldığını gösteriyor.

Çin hükümeti tarafından benimsenen çeşitli düzenleyici mekanizmaların Bitcoin’in popülaritesi üzerinde doğrudan etki yaratıyor. Çeşitli hükümetler tarafından benimsenen sert ve katı kripto para kuralları ve politikaları, uzun vadeli etkilerin olumsuz olduğunu, ancak kısa vadede Bitcoin ve diğer kripto paralar ile ilgili arama sayısını artırabilir.

Uzmanlara ve analistlere göre, Bitcoin’e olan ilginin ve aranmasının fiyatlar ile yakın ilişkisi var. Fiyatlardaki oynaklık, Bitcoin aramalarını da olumlu yönde etkiliyor. Çünkü, fiyatlar genel olarak artmaya başladığında yatırımcılar Bitcoin’e ilgi duyuyorlar. Bitcoin Nisan ayında, 3.500$ seviyesinden yükselmeye başlamasıyka birlikte, aramalar da artmaya başladı. Tekrar Bitcoin fiyatı düşüp biraz sabitlendiğinde, Bitcoin’e olan ilgi de kaybolmaya başladı. Medyanın ilgisi ve değerindeki beklenmedik değişiklikler gibi diğer olaylardan bazıları da Bitcoin’in popülaritesini etkiliyor.

Bitcoin’in popülaritesi ile değerlemesi arasında doğrudan bir korelasyon olduğu açıkça görülüyor. Olumlu eğilimler, kripto paranın daha geniş çapta benimsenmesine yardımcı olurken, yalnızca ana yatırımcıları değil, aynı zamanda herkesi bu alana çekmeye yardımcı oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu