Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin’in son hareketi, Mart düşüşüne benziyor!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin fiyat tablosu karşılaştırması, Mart’taki Kara Perşembe düşüşü ile en son BTC düşüşü (geçen hafta) arasında benzerlikler olduğunu gösteriyor.

Neredeyse 2.000 dolarlık düşüşün ardından, Bitcoin’in fiyatı istikrar belirtileri gösteriyor. Bununla birlikte, Mart ve Eylül’deki Bitcoin fiyat hareketi karşılaştırmasında, düşüşün daha yeni başlaması hala mümkün gözüküyor.

Bitcoin fiyatı geçen hafta neden düştü?

Bitcoin’in %20’ye yakın düşüşü birkaç olası nedene atfedilebilir. Madenci satışı, CryptoQuant tarafından önerildiği gibi en güçlü olasılıklardan biri. Fiyat düşüşünden sonra CryptoQuant, Poolin, Slush, vb. gibi büyük Bitcoin madencilerinin borsalara BTC taşıdığını bildirdi.

Wall Street düşüşü, geçen haftaki Bitcoin piyasasında satışları da tetiklemiş olabilir. S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones Industrial Average gibi başlıca ABD hisse senedi endeksleri önemli ölçüde düştü. Bitcoin hisse senetleriyle yakından ilişkili olduğu için, etki kripto para piyasalarına da sızdı.

Ayrıca, trader’lar ve yatırımcılar, ABD Dolarının destansı yükselişini takiben, pozisyonlarını hisse senetlerinden ve kripto paralardan nakde çevirdi.

Karşılaştırma tablosu sorun işaretleri gösteriyor

Mart 2020’nin ortasındaki Kara Perşembe düşüşü sırasında Bitcoin’in fiyat hareketini karşılaştıran bir grafik ile en sonuncusu bazı endişe verici işaretleri ortaya koyuyor.

bitcoin fiyat karsilastirmasi

Mart ayında, Bitcoin 3.600 dolara düştü ve diğer altcoin’lerde BTC’yi takip etti. Elbette küresel borsaların yanı sıra oldukça hızlı toparlandı. Yine de, keskin düşüşler birçok yatırımcının zarar etmesine neden oldu. Çünkü, Bitcoin 2020 yılına istikrarlı bir yükselişle başladı ve hiç kimse bu büyüklükte keskin bir düşüş beklemiyordu.

Bitcoin, haberimizin hazırlandığı sırada 10.000 dolarlık kritik destekte işlem görüyordu. Aşağıda, doldurulmayı bekleyen bir CME boşluğu var ve çoğu, fiyatın bu yönde olduğuna inanıyor.

Boğa eğilimi de var

Bitcoin fiyat hareketi dalgalı görünse de, bazı kripto para analistleri en kötüsünün geride kaldığını düşünüyor. Ünlü analist Josh Rager, son düşüşün Mart ayında yaşanan düşüşten sonra en büyük kaza olduğunu ve bunun gerekli olduğunu belirtti.

Bununla birlikte, Bitcoin’in 8.500 dolar seviyesine (yaklaşık %30’luk bir düşüş) düşme olasılığı hakkında yorum yapan Josh, bunun böyle görünmediğini söyledi. 10.000 dolar seviyesinde güçlü bir desteğin olduğunu belirten analist, BTC’nin 10.000 doların altına düşme şansının çok az olduğunu söyledi.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu