Bitcoin Haberleri

Bitcoin yatırımcıları varlıklarını satmak istemiyor

Sponsorlu İçerik

Bu yılın Mayıs ayı ortasında blok ödülünün yarıya indirilmesinin ardından, Bitcoin nereye gideceğine dair net bir işaret vermeden konsolidasyon dönemine girdi. O zamandan beri, BTC fiyatı çoğunlukla 8.900 dolarlık destek seviyesi ile 10.000 dolarlık direnç arasında değişiyor.

Bu süre boyunca, Bitcoin trendin yönünü belirlemeye yardımcı olmak için bu fiyat engellerinin altında veya üstünde kapanış yapamadı. Zayıf fiyat hareketi de Bollinger bantları BTC‘nin 3 günlük grafiğinde baskı yapmaya zorladı. Sıkışmalar düşük volatilite aşamalarının göstergesi ve genellikle sert fiyat hareketleri ile sonuçlanır.

Bitcoin büyük bir fiyat hareketine doğru ilerlerken, yatırımcılar potansiyelinden emin görünüyor ve varlıklarını tutmaya devam ediyor.

Bitcoin yatırımcıları HODL’a devam ediyor

IntoTheBlock pazarlama direktörü Daniel Ferraro, ağdaki Bitcoin yatırımcıların sayısının son bir yıl boyunca arttığını doğruladı. Bunlar BTC’yi bir yıldan fazla tutan adresler olarak tanımlanıyor.

Devam eden salgının neden olduğu küresel mali çalkantıdan sonra bile, BTC’yi uzun süreli tutan yatırımcıların sayısındaki sürekli artış kesintisiz devam ediyor.

Daniel Ferraro:

“Bitcoin’i uzun süreli olarak tutan yatırımcıların sayısı 20 milyona veya tüm adreslerin kabaca üçte ikisi ulaştı. Benzer şekilde, dolaşımdaki Bitcoin arzının yaklaşık %60’ı ortalama 4 yıl 7 aydır bu adreslerle tutuluyor.”

Bitcoin’e olan yüksek talep

Bitcoin’e olan yüksek talep seviyesi, fiyat hareketsizliğine rağmen 3 günlük grafiğe de yansımakta. Bu zaman dilimi içinde, TD sıralı göstergesi şu anda kırmızı dokuz mum çubuğu şeklinde bir satın alma sinyali veriyor.

Boğa formasyonu, bir ile dört şamdanın yükselişini veya yeni bir yukarı doğru geri sayımın başlangıcını tahmin ediyor. Son iki ayın fiyat geçmişine dayanarak, Bitcoin 10.000 dolarlık direnç seviyesindeki trend çizgisine doğru yükselmeye hazırlanıyor olabilir.

BTC’nin arkasındaki satın alma baskısı, bu arz engelini aşmasına izin veren bir başka artış, diğer piyasa katılımcılarını harekete geçirebilir. Böylece Bitcoin fiyatı 11.500 dolar veya daha yüksek seviyelere çıkabilir.

Yine de, yatırımcılar güçlü bir risk yönetimi stratejisi uygulamalı! Çünkü, destek TD kurulumu tarafından sunulan yükseliş senaryosunu geçersiz kılacağı için 8.900 dolar seviyesini kaybedebilir. Bu koşullar altında, Bitcoin tarihi yükseliş trendine devam etmeden önce 7.700 dolarlık destek seviyesini test edebilir.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu