Bitcoin Haberleri

Bitcoin’de tüm zamanların en yüksek ağ zorluğu

Sponsorlu İçerik

Bitcoin (BTC) ağında, saniyede 190.71 exahash (EH/s) ortalama hash oranıyla 26.643 trilyonluk yeni bir tüm zamanların en yüksek madencilik zorluğu kaydedildi. Bu veri, devam eden bir ayı piyasasına rağmen güçlü topluluk desteğine işaret ediyor.

Bitcoin ağ zorluğu, işlemlerin onaylanması ve BTC madenciliği zorluğuyla bağlantılı olan genel hesaplama gücü tarafından belirlenir. Blockchain.com verilerine göre ağ zorluğu, Çin’den kripto madenciliğine yönelik kapsamlı bir yasak da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle Mayıs ve Temmuz 2021 arasında bir düşüş gördü.

Ancak, yerinden edilen madenciler diğer ülkelerde işlerine devam ederken, ağ zorluğu Ağustos 2021’den bu yana ciddi bir iyileşme gördü. Sonuç olarak, Cumartesi günü BTC ağ zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 26.643 trilyona ulaştı.

BTC.com’dan gelen veriler ışığında, 26.70 trilyonluk bir ağ zorluğu ile önümüzdeki 12 gün içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak ağın güçlenmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Son dört günde F2Pool, 88 BTC bloğu madenciliği yaparak hash oranına en fazla katkıda bulunan şirket oldu ve onu 76 blokla Poolin izledi. Dün itibariyle, işlem başına ortalama ücret kabaca 1,58 dolar, bu değer tarihsel olarak Nisan 2021’de 62,78 dolar ile zirveye ulaştı.

Kripto para birimleri etrafında daha sıkı para politikaları için federal baskıya rağmen, Bloomberg emtia stratejisti Mike McGlone, yatırımcıların bir dijital rezerv varlığı olarak değerini anlamasıyla BTC’nin zirveye çıkmak için bir mücadele şansı olduğunu öne sürüyor.

McGlone, Bitcoin’in teşviklerin azaltılmasının genellikle risk varlıkları için olumsuz olarak değerlendirildiği bir ortamda daha iyi performans göstermek için benzersiz bir konumda olduğuna inanıyor:

“Kriptolar, riskli ve spekülatif olanlar arasında en üst sıralarda yer alıyor. Risk varlıklarının azalması, Fed’in enflasyon mücadelesine yardımcı olur. Küresel bir rezerv varlığı haline gelen Bitcoin, bu senaryoda birincil yararlanıcı olabilir.”

kaynak: cointelegraph

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu