Bitcoin HaberleriManşet
Trend

Bitcoin’den yeni bir ATH daha!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, 2021 rallisine devam ediyor. Yaklaşık 62.750$ ile yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Kripto para borsası Coinbase‘in , Wall Street’te hisselerini arza hazırlanırken , BTC 62.000 $ ‘ın üzerinde bir rekor geldi.

Lider kripto para birimi, bir yatırım ve ödeme aracı olarak artan genel kabul ve yatırımcıların düşük faiz oranları arasında yüksek getirili varlıklar aramasıyla bu yıl fiyatını zirveye taşıdı. Ve hızla yeni bir yol çiziyor.

Bitcoin (BTC-USD),  neredeyse %4’lük artış ile 62.750 $ ‘lık en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 62.500 $’a dönüş yaptı. BTC yıl başından bu yana %114’lük artışa denk gelen yükseliş yaşadı.

2018’de yaşanan çöküşten sonra, bitcoin’in değeri hızla toparlandı ve geçen yılın sonundan bu yana rekorlar kırdı. Ekim ayında yaklaşık 12.000 $’dan bir ay önce 60.000 $’ a yükselmişti.

Kripto para borsası Coinbase’in Nasdaq’a gelişi, bazıları kripto para birimi piyasasının sürdürülebilir olup olmadığını sorgulasa da, Wall Street’in yılın en çok beklenen olaylarından biri.

Coinbase değerinin tahminleri, nasıl hesaplandığına bağlı olarak değişiyor, ancak kapitalizasyonunun 70 ila 100 milyar dolar arasında değişmesi bekleniyor. Bu, Coinbase’i 2012’de Facebook’tan bu yana bir ABD şirketi için en büyük ilk halka arz (IPO) yapıyor. 2012’de kurulan platform, kullanıcıların yaklaşık 50 kripto para birimi alıp satmasına olanak tanıyor.

Hızla büyüyen kripto para piyasa

Kripto para piyasası 2021’de katlanarak büyüdü ve şimdi Wall Street’teki büyük isimlerin ilgisini giderek daha fazla çekerken 2 trilyon dolar değerine ulaştı.

Bankalar ve Paypal gibi ödeme hizmetleri, belirli dijital para birimlerindeki işlemlere izin verir hale geldi.

Bir ödeme aracı olarak 12 yaşındaki Bitcoin’in oynaklığı ve sınırlamalarına rağmen, örneğin yüksek enflasyon karşısında bir sığınak yatırımı olarak rakip olacak ve belki de bir gün altını aşacak bir değer deposu olarak görülüyor.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu