Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bitcoin’in Benimsenmesi İçin Büyük Bir Adım!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin‘in yaygın olarak kullanılan küresel para birimi haline gelebilmesi için (durdurulamayan, kurcalanamayan veya kimsenin lehine ayarlanamayan bir para birimi) BTC’in UX, güvenlik, gizlilik ve ölçeklendirmesinde iyileştirmeler gereklidir.

Jack Dorsey‘in halka açık şirketi Square‘in kripto para bölümü olan Square Crypto, şirketin son duyurusuna göre Lightning Development Kit‘i (LDK) geliştirmeye başladı. Bitcoin cüzdan geliştiricileri ile görüşmeler yaptıktan sonra, Square Crypto ekibi Lightning’i entegre etmenin çok hantal olduğunu fark etti. Katman 2 protokolünü her bir ayrı uygulamaya entegre etmek için herkese uyan bir yaklaşım olmadığını belirtti. 

“Cüzdanlar ve uygulamalar farklı anahtar deposu ve yedekleme mekanizmaları, güvenlik yaklaşımları, UX ödünleşmeleri ve daha fazlasını gerektirir. Bu, çözümün daha az değil, daha fazla cüzdan için inşa edildiği anlamına gelir.”

Bu nedenle, Lightning için ideal olarak birden fazla cihazdaki herhangi bir cüzdan tarafından desteklenmesi gerektiği için ekleme işlemini basitleştirmesi beklenen LDK‘nın oluşturulması ihtiyacını doğurdu.

LDK’nın basitleştireceği şeylerden bazıları:

  • Sadece Lightning için ayrı bir cüzdan oluşturmaya gerek kalmadan, mevcut Bitcoin cüzdanlarına Lightning yetenekleri ekleme.
  • Tek bir cüzdana çoklu cihaz, çoklu uygulama erişimini destekleme.
  • Cüzdanların harici işlem imzalama ve durum yedeklemelerini bir bulut hizmetine özelleştirme gibi UX/güvenlik/gizlilik işlemlerini yapmalarına izin verme.

Square Crypto, bu girişimin hızlı ve ucuz Bitcoin ödemeleri için kapıyı açacağını umuyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu