Bitcoin Haberleri

Bitcoin’in gerilemesine rağmen tarih tekerrür edecek mi?

Sponsorlu İçerik

Charles Edwards, 2012 ve 2016 yılında gerçekleşen halving‘lere benzer bir model belirledikten sonra Bitcoin fiyatının yükseleceğini öngörüyor. Capriole Investments’in dijital varlık yöneticisi, BTC fiyatının yükselmesi ile hashrate’in yükselmesi arasında bir ilişki kurdu.

Bitcoin, kripto para alanındaki en önemli olaylardan biri olan halving‘den sonra, şu anda Kara Perşembe’den bu yana en kötü haftalık performansını gösteriyor. BTC, 4.000 doların altına düştükten sonra %160 oranında yükselmiş olsa da, Bitcoin 10.000 dolarlık seviyeyi birkaç defa test ettikten sonra bir düzeltmeye girdi.

Haberimizin hazırlandığı sırada, Bitcoin son 24 saatte %3.03 oranında düşerek 8.830 dolardan işlem görüyordu. Bitcoin haftalık grafikte %9.3’lük bir düşüş gösterse de son otuz günde %16.67’lik bir kazanç gösteriyor.

”Bitcoin halving’den sonra ralli yakın”

Capriole Investments’in dijital varlık yöneticisi Charles Edwards, Bitcoin’in olumsuz performansını halving‘den sonra madencilerin teslimiyetine bağlıyor. Madencilik ödülü 12.5 BTC‘den 6.25 BTC‘ye düştü ve önemli sayıda madenci kâr elde edemeyince operasyonlarını askıya almal zorunda kaldı.

Bu teslim olan madenciler BTC‘lerini satıyor ve piyasadaki satış baskısını artırarak fiyatın düşmesine neden oluyor. Edwards, bunun 2012 ve 2016 yıllarında gerçekleşen halving’de de, ilk 21 gün içinde tam olarak gerçekleştiğini belirtti. Bu dönemde, Bitcoin şu anda sahip olduğu kayıplara benzer kayıplar yaşadı. Örneğin, 2016’da Bitcoin, halving gerçekleştikten sonraki ilk 21 günde %13.8 oaranında düştü.

Aynı zamanda Edwards, Bitcoin hashrate’in geçen hafta %26 düştüğünü belirtti. Bu nedenle, analist BTC için büyük bir boğa koşusu bekliyor.

Charles Edwards:

”Bu teslimiyet, 2012 ve 2016 yılında gerçekleşen halving teslimiyetleri ile neredeyse aynı (hepsi halving gerçekleştikten sonraki 21 gün içinde). Bu büyük bir boğa bayrağı. Bu olaylardan bu yana görülen düşüşler; 2012 %1.8, 2016 %13.8.”

Analist, Bitcoin‘in ne kadar yükseleceğini tam olarak söylemese de, daha önce hashrate iyileştikten sonra BTC fiyatındaki olası kazançlar arasında bir ilişki kurdu. Aşağıdaki tabloya göre, kazançlar ortalama %5.000 üstünde olabilir. Edwards, bu zamanı, yatırımcılar için bir fırsat olarak görse de, dikkatli olma çağrısında bulundu.

Charles Edwards:

”Tarihsel olarak, tüm halving olayları mükemmel satın alma fırsatları sundu. En iyi alım fırsatları teslimiyet sırasında oldu. Ama zamanlaması çok zor. Kayıpları en aza indirmek ve büyük getiriler elde etmek için güvenli bir bahis, toparlanmadan satın almaktır.”

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu